Κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

 

Η ομοβροντία νέων μέτρων που εκτόξευσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση προδιαγράφει βαρυχειμωνιά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Και σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους φτάνουν τα πρώτα «μπιλιέτα» του κεφαλικού φόρου, η κυβέρνηση εξαγγέλλει απολύσεις στο δημόσιο τομέα, στις πρώην ΔΕΚΟ, στους ΟΤΑ, μειώσεις μισθών, νέο χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, νέα λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων με την ανταλλαγή των ομολόγων, παράδοση στο κεφάλαιο των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, σχολεία που ανοίγουν χωρίς βιβλία. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), στις επικουρικές συντάξεις, στις όποιες προνοιακές παροχές έχουν απομείνει, στα επιδόματα, ενώ οι στρατιές των ανέργων διογκώνονται καθημερινά με την επίσημη στατιστική να καταγράφει 800.000 ανέργους τον περασμένο Ιούνη.

 

 

Προσπαθούν να μας πετάξουν στη θάλασσα με τους καρχαρίες. Η θα παλέψουμε να βγούμε από εκεί, η θα μείνουμε και θα χάσουμε την ίδια μας τη ζωή και θα γίνουμε δούλοι των πολυεθνικών.

 

Η παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων είναι ανάγκη άμεση .

Το ΠΑΜΕ καλεί τα ΔΣ των συνδικάτων να οργανώσουν ολοκληρωμένη συζήτηση στις Διοικήσεις  και να πάρουν θέση. Να πάρουν απόφαση καταδίκης των μέτρων, αλλά κυρίως να σχεδιάσουν την οργάνωση της πάλης, της αντίστασης. Να οργανώσουν συζητήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, Γενικές συνελεύσεις παντού, επιχείρηση την επιχείρηση, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο. Να παρεμποδίσουμε τα μέτρα, να δυσκολέψουμε την εφαρμογή τους. 

 

Να κουβεντιάσουμε με τους εργαζόμενους την κλιμάκωση της πάλης με την πρόταση για νέα 24ωρη πανεργατική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη   

 

Ο κάθε κλάδος να σχεδιάσει τον συγκεκριμένο αποτελεσματικό τρόπο που θα προχωρήσει στην οργανωμένη απάντηση στον τυφώνα των μέτρων. Για παράδειγμα μπορεί μετά από κάλεσμα του συνδικάτου, να συγκεντρώσει τα εντάλματα  που θα έρθουν και με στάση εργασίας, η άλλο τρόπο μαζικά να πάει να τα παραδώσει στην κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να γίνει και κατά χώρο δουλειάς δηλώνοντας ότι δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε και απαιτώντας να μην τολμήσουν να επιβάλλουν μέτρα  για την στάση μας αυτή. Απαιτώντας να παρθούν πίσω τα χαράτσια. Ιδιαίτερα να δώσουμε βάρος στους ανέργους, στους απλήρωτους εργάτες που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Το χρέος δεν είναι της εργατικής τάξης. Να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο που τη δημιούργησε.

Να βοηθήσουμε τον εργάτη να σηκώσει κεφάλι, στον εργοδότη, στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε., στους μηχανισμούς, στην τρομοκρατία.

Να δυναμώσει η ευθύνη και ο ρόλος των σωματείων. Να περάσουμε μαχητικό πνεύμα, στον εργατόκοσμο ότι μπορούμε με καλή οργάνωση, σχεδιασμό, να υψώσουμε τοίχος στην βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής. Να δημιουργήσουμε ρήγματα στην αντιλαϊκή πολιτική.

 

Να μην υπάρχει η μιζέρια, ο φόβος, η λογική δεν γίνεται τίποτα και ο κάθε ένας να κλαίει τη μοίρα του. Κανένας μόνος του. Πρέπει να υπερασπιστούμε τη ζωή της εργατικής τάξης. Το χρέος δεν μπορούμε να το πληρώσουμε. Να γίνεται κατανοητό ότι η έννοια παρεμποδίζω σημαίνει να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να δυσκολεύεται η κυβέρνηση, η ΕΕ να παίρνει αποφάσεις και να βρίσκει μπροστά της δυσκολίες, εμπόδια, για να περνάει τα μέτρα. Να βοηθήσουμε να παίρνονται πρωτοβουλίες και πολύμορφη δράση αξιοποιώντας όλες τις μορφές και να βρίσκονται και νέες που θα βοηθούν να μαζικοποιείται ο αγώνας.