Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.: ΝΑΤΟ & Ευρωπαϊκή Ένωση: εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ σας προσκαλεί στην εκδήλωση-παρουσίαση της έκδοσης «ΝΑΤΟ & Ευρωπαϊκή Ένωση: εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη 2018 στις 7μμ στην αίθουσα της ΟΓΕ (Βερανζέρου 1, 4ος όροφος, πλ. Κάνιγγος).

Διανύουμε μια περίοδο που θερμές εστίες καίνε σε όλη την υδρόγειο. Η επιθετικότητα των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εντείνεται και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών.

Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται. Η κατάσταση στην περιοχή μας, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πολύ ανησυχητική.

Σε αυτές τις συνθήκες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, φέρει τεράστιες ευθύνες. Στο εσωτερικό της χώρας συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση και την ίδια στιγμή εμπλέκει τη χώρα μας ολοένα και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Γίνεται σημαιοφόρος για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνοντας επικίνδυνες πρωτοβουλίες. Αναβαθμίζει το ήδη υπάρχον ευρωατλαντικό δίκτυο βάσεων – στρατηγείων – υποδομών και δημιουργεί ακόμη και νέες (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Βόλο, Σύρο, Κάρπαθο, Τυμπάκι, κ.α.). Ξεπλένει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής για στρατιωτικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου και συνεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Συμμετέχει ενεργά σε 12 στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό. Παραχωρεί όχι μόνο στρατιωτικές, αλλά ακόμη και πολιτικές υποδομές για τις ανάγκες των εγκληματικών σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αναβαθμίζει και συνάπτει ακόμη και νέες συμφωνίες με κράτη – δολοφόνους στην περιοχή, όπως το Ισραήλ.

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, στους αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, στον κόσμο με τον οποίο συναντηθήκαμε στο προηγούμενο διάστημα στις πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες της ΕΕΔΥΕ, να δυναμώσουν τη δράση τους, να αξιοποιήσουν και να διαδώσουν με κάθε τρόπο αυτή την έκδοση.

Η έκδοση της ΕΕΔΥΕ μπορεί να συμβάλλει για να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, το χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως εργαλείων του κεφαλαίου κατά των λαών, στην αποκάλυψη του ρόλου των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών στη χώρα μας. Να δώσει ώθηση στη δράση του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Την έκδοση «ΝΑΤΟ & Ευρωπαϊκή Ένωση: εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών» μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα γραφεία της ΕΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 48, Αθήνα) και από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.

Αθήνα, 31 Οκτώβρη 2018                                                                   Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ

*Επισυνάπτεται η πρόσκληση για την εκδήλωση της παρουσίασης