Μήνυμα μαχητικής συστράτευσης με το ΚΚΕ από τη μεγάλη συγκέντρωση στην ηρωική Κοκκινιά

sygkentrosh-nikaia-03

Σε μια κατάμεστη πλατεία, στην καρδιά της Νίκαιας, στο Περιβολάκι, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Δήμο. Ο όγκος των συγκεντρωμένων, που έστειλαν μαχητικό μήνυμα πλατιάς συμπόρευσης με το Κόμμα από την ανταρτομάνα Κοκκινιά, ήταν τέτοιος, που έκλεισαν και την οδό Πέτρου Ράλλη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Μπενετάτος.

Καλέσματα στήριξης στη «Λαϊκή Συσπείρωση» διαβάστηκαν από τον Γ. Πρωτόπαππα, πρώην αντιδήμαρχο Νίκαιας και επικεφαλής της παράταξης «Νίκαια Πρωτοπορία», τον Χ. Αμανατίδη, πρώην αντιδήμαρχο Νίκαιας και τον Χ. Κροκίδη, μουσικοσυνθέτη και πρώην δημοτικό σύμβουλο Νίκαιας.

Η Χ. Παναγιωτακοπούλου κάλεσε τους συγκεντρωμένους, στις μέρες που απομένουν μέχρι τις 26 Μάη, να μεταφέρουν πόρτα-πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο, το μήνυμα ισχυροποίησης του Κομμουνιστικού Κόμματος.

sygkentrosh-nikaia-13

Πρόσθεσε ότι «εδώ στην Κοκκινιά, που οι κομμουνιστές έχουμε ισχυρούς δεσμούς, δεσμούς αίματος με το λαό της, μπορούν να ανοίξουν πολλές πόρτες και να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη ώστε εργάτες, άνεργοι, άνθρωποι του μόχθου να αφήσουν πίσω τα ψεύτικα διλήμματα, να προσπεράσουν τις παγίδες και να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Να φτάσουν στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Μπορούμε αποφασιστικά, μαχητικά μέχρι την τελευταία στιγμή!

Έχουμε πει πολλές φορές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ τσακώνονται για τα μικρά για να κρύψουν ότι στα στρατηγικά, στα μεγάλα, σ' αυτά δηλαδή που είναι κρίσιμα για τη ζωή του λαού, μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό.

Τσακώνονται για τα κότερα και τις ελίτ, γιατί θέλουν να κρύψουν ότι και οι δύο απολαμβάνουν τη στήριξη της ελίτ, τη στήριξη δηλαδή βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών.

Για να κρύψουν ότι τα προγράμματά τους είναι κομμένα και ραμμένα στα δικά τους μέτρα, δηλαδή στα μέτρα της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων.

Τσακώνονται για τις ευρωομάδες τους και τα κολλητιλίκια τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το ποιος υποστηρίζει ποιον στην Κομισιόν, αλλά κρύβουν ότι το 90% των αντιλαϊκών αποφάσεων της Κομισιόν το ψήφισαν από κοινού όλες οι κυβερνήσεις και οι σοσιαλδημοκρατικές και οι νεοφιλελεύθερες και η "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και οι δύο προσκυνούν αυτό το ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα.

Αναφερόμενη στον χαρακτήρα της ΕΕ, υπογράμμισε ότι «δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για να αποδείξουμε ότι η ΕΕ δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει των λαών, είναι από γεννησιμιού της αντιδραστική, αντιλαϊκή, αντεργατική, γιατί είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών, δικός τους μηχανισμός για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους.

Μπορούμε όμως να πούμε πολλά για το δικό μας δρόμο, το δρόμο του λαού και του κάθε ευρωπαϊκού λαού, που είναι μακριά και έξω από την ΕΕ, από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία. Στην πάλη για να πάρει αυτός την εξουσία για να οικοδομήσει τη δική του κοινωνία και οικονομία. Μπορούμε να πούμε πολλά για την Ευρώπη των λαών, για την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Και οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν ότι αν αλλάζει η ΕΕ, όπως υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζει προς το χειρότερο. Το καταλαβαίνουν, γιατί από άκρη σε άκρη σε όλη την ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια, χρέος ή ελλείμματα, προωθείται η ίδια βάρβαρη στρατηγική του κεφαλαίου, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ.

Η ΕΕ δεν στράβωσε στην πορεία όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι "αρχές" της πάντοτε ήταν η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, δηλαδή ο πάμφθηνος εργάτης και ο αυτοαπασχολούμενος-θύμα των μονοπωλίων.

Γι' αυτό έχει ως επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, γι' αυτό διώκονται και απαγορεύονται ΚΚ. Και σ' αυτόν τον αντικομμουνισμό προσχώρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την υπογραφή του Τσίπρα στην εμετική απόφαση με τα "περί σιδηρούν παραπετάσματος". Και αυτή την υπογραφή πρέπει να την πληρώσουν ακριβά!

Και δω στην Κοκκινιά, παιδιά, εγγόνια αγωνιστών, κομμουνιστών δεν μπορούν να δικαιώνουν με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, τους διώκτες των πατεράδων τους, των παππούδων τους.

Και τους ναζιστές της ΧΑ, που τόλμησαν να λερώσουν τους ματωμένους δρόμους της Κοκκινιάς, με τα τάγματα εφόδου τους, ο λαός της Κοκκινιάς μπορεί να τους πετάξει στα σκουπίδια. Και με την πάλη του και με την ψήφο του.

Να πετάξει στα σκουπίδια αυτά τα τσιράκια του συστήματος, τους μπράβους των αφεντικών. Και αυτό το έχουν αποδείξει και στη Ζώνη και στο Λιμάνι και σε όλη την Ελλάδα. Πετάμε έξω από τους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές τους φασίστες, που τώρα τρέχουν για να σωθούν.

Γιατί αυτό κάνουν με το ευρωψηφοδέλτιό τους. Αφού πρώτα απέκλεισαν τους ευρωβουλευτές τους, κατέβασαν ψηφοδέλτιο με τους μισούς υποψήφιους, που όλως τυχαίως, ο Λαγός βρίσκεται στη δεύτερη θέση για να εκλεγεί και να αξιοποιήσει την ασυλία της ΕΕ, τώρα που η δίκη φτάνει στο τέλος της. Ούτε ένας, κανένας ναζί εγκληματίας της ΧΑ δεν πρέπει να εκλεγεί. Να μην αθωωθεί.

Δυνατό ΚΚΕ, λοιπόν, για να γκρεμίσουμε πανελλαδικά από την τρίτη θέση τους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Και η Χρυσή Αυγή δεν γκρεμίζεται με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ψήφο στη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ, η ΧΑ γκρεμίζεται με ψήφο στο ΚΚΕ».

 

sygkentrosh-nikaia-08

Ο Γ. Αγγέλου κάλεσε σε υπερψήφιση του ΚΚΕ, γιατί «ουδέποτε κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα. Αγωνίστηκε ενάντια στην ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, τον πρόδρομο της ΕΕ. Πριν ακόμη τη δικτατορία του '67, το ΚΚΕ, αλλά και η ΕΔΑ είχαν χαρακτηρίσει την ΕΟΚ "λάκκο των λεόντων"».

Αναφερόμενους στα άλλα κόμματα, τόνισε ότι «οι "μονομάχοι" του δικομματισμού ήδη έχουν αρχίσει να πολώνουν το κλίμα, προκαλώντας σύγχυση στο λαό. Τις τελευταίες μέρες στη Βουλή, παρακολουθήσαμε άλλη μια παράσταση, μια κοκορομαχία, για το ποιος είναι ο καταλληλότερος. Ο καταλληλότερος, ως προς τι; Αυτό δεν μας το λένε! Ανταγωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος εφαρμοστής μνημονίων, είτε σε μνημονιακή είτε σε "μεταμνημονιακή" περίοδο! Μόνο που τα προεκλογικά ταξίματα του Τσίπρα και οι προεκλογικές ελπίδες του Μητσοτάκη, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παζάρι πάνω στη σμπαραλιασμένη κοινωνία, μια κοινωνία που μαζί διέλυσαν. Και φυσικά όλο αυτό το σκηνικό στήνεται με μοναδικό σκοπό να ξεχάσει ο λαός πως μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, το μνημόνιο των μνημονίων».

Σε άλλο σημείο, ανέδειξε το ρόλο της ΕΕ στην παραχάραξη της ιστορίας, που βαφτίζει τη μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σε «μέρα της Ευρώπης».

Υπογράμμισε επίσης: «Σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, το μοίρασμα της λείας και τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αξιοποιούνται όλο και περισσότερο, εμπλέκοντας τους στρατευμένους και τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού σε μεγαλύτερους κινδύνους, στο πλαίσιο των αποστολών ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης, τηρεί τις "συμβατικές υποχρεώσεις" έναντι του ΝΑΤΟ, ζητώντας μάλιστα και περισσότερες αρμοδιότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια θέση έχει και η ΝΔ.

Στη λογική αυτή, το ΚΚΕ λέει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων. Κανένας αξιωματικός και οπλίτης να μην συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις και αποστολές εκτός συνόρων. Και ως απόστρατος αξιωματικός από αυτό το βήμα, καλώ τους συναδέλφους μου των ΕΔ και των ΣΑ να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Είναι και αυτοί σάρκα από τη σάρκα του λαού μας, καταγόμενοι, οι περισσότεροι, από λαϊκές οικογένειες. Να ξυπνήσει μέσα τους η ταξική τους συνείδηση και να τους υποδείξει το σωστό δρόμο. Υπηρετούν το λαό και την πατρίδα για την ακεραιότητά της και όχι για να είναι εργαλεία εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Να δείξουν στην κάλπη πως μπορούν να είναι η ανατροπή και η αντεπίθεση!».

 

sygkentrosh-nikaia-08

Ο Π. Κατηφές στάθηκε με πλήθος από παραδείγματα στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής Ιωακειμίδη, που στις εκλογές στηρίζεται από όλα τα κόμματα του κεφαλαίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ), ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλα τη φορομπηξία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια στιγμή που απαλλάσσει από τέλη μεγάλες επιχειρήσεις που εδρεύουν στο δήμο. Ανέδειξε ότι ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, υλοποίησε όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη μείωση του μόνιμου προσωπικού, τη μη υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής, όπως αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, κλπ. Όπως είπε ο Π. Κατηφές, η διοίκηση Ιωακειμίδη αξιοποίησε τη δύναμη που της έδωσε ο λαός τα προηγούμενα χρόνια, για να αθωώνει την όποια κυβέρνηση, για να στηρίζει τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, ενώ με κάθε ευκαιρία δηλώνει «αναρμόδιος» για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, όπως έκανε, π.χ. και για την τραγική κατάσταση του Κρατικού Νοσοκομείου, για την άσχημη κατάσταση στα σχολεία με ταβάνια να πέφτουν, με κοντέινερ αντί για τάξεις στις αυλές και πολλά άλλα.

Καλώντας σε μαχητική στήριξη του ΚΚΕ παντού, κάλεσε το λαό της Κοκκινιάς να αξιοποιήσει την πείρα που έχει από τη δράση των κομμουνιστών δημάρχων που είχε αναδείξει στην πόλη, όπως τον Στέλιο Μπενετάτο και τη Βέρα Νικολαΐδου, αλλά και την πείρα που υπάρχει από την αγωνιστική στάση των 5 κομμουνιστών Δημάρχων σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Καισαριανή και Ικαρία. Μια πείρα που δείχνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος που ανακουφίζει το λαό.

Και όπως είπε, με τη στήριξη του ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να χαλάσει τα σχέδια του κεφαλαίου για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, παλιών και νέων, για να δυναμώσει η οργάνωση της πάλης, για να χτυπηθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. «Για να εκλέξουμε Δημοτική Αρχή αγωνιστική - διεκδικητική, που θα σταθεί στο πλάι του λαού και θα μάχεται για τις λαϊκές ανάγκες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π. Κατηφές.

#kane_ti_diafora #lasy #nikaia #rentis #katifes

sygkentrosh-nikaia-05

 

sygkentrosh-nikaia-09

 

KKE-Kendriki-Perivolaki 7

 

KKE-Kendriki-Perivolaki 11