Εργατικές κατοικίες Ρέντη: 20 χρόνια, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης!

periodia-rendiΟι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης βρέθηκαν χθες στις απογευματινές ώρες, αμέσως μετά την καταιγίδα, στις οδούς Τζαβέλα, Χαλκίδος, Χρυσοστόμου Σμύρνης της Νίκαιας και στο Ρέντη, στην οδό Θεσσαλονίκης και στο συγκρότημα της πρώην ΒΙΑΜΙΛ. Μίλησαν με τους κατοίκους για τα σοβαρά προβλήματα της μεγάλης νεροποντής, αλλά και της έλλειψης έργων, συντήρησης και ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού.

ypogeia

Κλιμάκιο του ΚΚΕ και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας-Ρέντη βρέθηκαν και σήμερα στην περιοχή του συγκροτήματος της πρώην ΒΙΑΜΙΛ.

Η περιοχή παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και βασικές ελλείψεις. Είναι εμφανές για έναν απλό περαστικό, πόσο μάλλον για τις 750 περίπου οικογένειες που ζουν στα κτίρια των εργατικών κατοικιών. Αυτό το έργο είναι πρόβλημα εδώ και 20 χρόνια! Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή δημοτική αρχή (σ.σ.:20 χρόνια για το Ρέντη), δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να συγκρουστεί με τον μεγαλοεπιχειρηματία Μπολτζή, χάρη στα συμφέροντα που διακυβεύονται.

Και πραγματικά, ότι έργο βελτίωσης –μπαλώματα δηλαδή- έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, οφείλεται στον αγώνα του συλλόγου «Η Ενότητα» και κατόπιν συνεχούς πίεσης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Διαβάστε την χθεσινή ανακοίνωση του συλλόγου «Η Ενότητα»:

 

 

Ανακοίνωση από το Συγκρότημα Πολυκατοικιών "Μίκης Θεοδωράκης" Φιλοενωτικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Πολυκατοικιών Ρέντη "Η Ενότητα"

 

Ημέρα: Παρασκευή 24 Οκτώβρη 2014, ώρα: 17:00

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΜΕ ΠΑΛΙ κε ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ!!!

Σήμερα αυτό, όπως και χθες όπως και αύριο…

Ο κόσμος πηγαινοέρχεται μέσα στις λάσπες. Μητέρες με μικρά παιδιά κάνουν άλματα στις τεράστιες λακκούβες για να μην βραχούν. Πολλοί έχουν γίνει μούσκεμα και είναι γεμάτοι λάσπες. Μια μητέρα με παιδί σε καροτσάκι δεν μπορεί να αποφύγει την πλημμυρισμένη περιοχή, κόλλησε στις λάσπες. Αυτή είναι μια πραγματικότητα καθημερινή και μια ζωντανή εικόνα, όταν βρέχει εδώ. Είναι καθημερινή ταλαιπωρία και βάσανο για όσους μένουμε σε αυτές τις συνθήκες, όταν βρέχει αλλά και όταν φυσάει, όπως τις προηγούμενες μέρες, που η σκόνη ήταν ανυπόφορη.

Όταν βραδιάζει περιπλέκεται ακόμα περισσότερο η κατάσταση λόγω του ελλιπούς φωτισμού. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε και ατύχημα: ένα κοριτσάκι χτύπησε το χέρι του και χρειάστηκε να μπει στο νοσοκομείο για να βάλει γύψο! Μάλιστα, πλήρωσε και 60€ για αυτό, ποσό το οποίο προφανώς και δεν περίσσευε στην οικογένεια! Οι γονείς του είναι αγανακτισμένοι και σκέφτονται να προβούν σε μηνύσεις και καταγγελία προς τη δημοτική αρχή. Γιατί αυτή ευθύνεται για το σκοτάδι στο χώρο, που ήταν η αιτία του ατυχήματος του παιδιού τους!

Ο σύλλογός μας «Η Ενότητα» ζήτησε τόσο γραπτώς από τη γραμματεία του Δήμου (05.09.2014) όσο και προφορικά από το Δήμαρχο να λυθούν τα βασικά προβλήματα της περιοχής. Φυσικά, αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά, αφού αυτά τα ίδια αιτήματα έχουν επιδοθεί επανειλημμένα στο παρελθόν! Παρόλα αυτά, οι κεντρικοί προβολείς και οι λάμπες παραμένουν σβηστά, αφού δεν έχουν ακόμη επισκευαστεί. Άλλοι προβολείς ανάβουν όχι μόλις σκοτεινιάσει, αλλά αρκετά αργότερα λόγω κακού προγραμματισμού, κάτι που ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Τα κτίρια 9, 10, 11,12,14 & 15, όπως πολλές φορές γραπτώς και προφορικώς έχουμε καταγγείλει στη δημοτική αρχή, βρίσκονται στο σκοτάδι. Τα φρεάτια μέσα στο χώρο των αυτοκινήτων είναι βουλωμένα, παρά το ότι έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει για αυτό τη δημοτική αρχή.

Μας δηλώσατε, κε Ιωακειμίδη, τον προηγούμενο Σεπτέμβρη ότι για το χώρο μας «θα πράξετε όπως μέχρι τώρα», δηλαδή με κάποια «μπαλώματα» ασφάλτου , για να μας ρίξετε έτσι, στάχτη στα μάτια!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ!

ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ!

Θέλουμε και απαιτούμε, ειδικά τώρα που χειμωνιάζει, ουσιαστικές λύσεις για τα προβλήματα του χώρου στον οποίο ζουν περίπου 750 οικογένειες και τον οποίο καθημερινά διαβαίνει ο μισός Ρέντης!

Δεν ανεχόμαστε ενώ έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια χιλιάδες ευρώ σε δημοτικά τέλη, τα οποία μάλιστα είναι ακριβότερα από της Νίκαιας, να μην έχουμε ακόμα τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης!  Εδώ, στο κέντρο του Ρέντη, κε Ιωακειμίδη,  που υποτίθεται ότι διοικείτε 20 χρόνια τώρα…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ

 

 

atnonatos-freatio

 

viamil 24-10

 

 dromoi-limnes

 

dromoi-potamia4