Ανακοίνωση από το Συγκρότημα Πολυκατοικιών "Μίκης Θεοδωράκης" Φιλοενωτικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Πολυκατοικιών Ρέντη "Η Ενότητα"

                                                                                                         ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2013

Αξιότιμοι γείτονες, συνδημότες

Ο Σύλλογός μας συνεχίζοντας τον αδιάκοπο αγώνα του για την διεκδίκηση λύσεων στα οξυμμένα προβλήματα του χώρου μας, δηλαδή των 20 κτηρίων με τις πάνω από 700 οικογένειες στο Κέντρο του Ρέντη, αφενός σας ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις, αφετέρου σας καλεί στο πλευρό του.

Μετά από πολλές πολύμηνες προσπάθειες μόλις στις αρχές Νοέμβρη στη συνάντηση του Συλλόγου με τη Δημοτική Αρχή μάθαμε ότι εκδόθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που αφορά το Συγκρότημά μας.

Εκφράζουμε πολλά ερωτηματικά γιατί δεν μας ενημέρωναν, αν και εγγράφως και προφορικώς πάνω από ένα χρόνο τώρα ζητούσαμε από τη Δημοτική Αρχή να μας απαντήσει για το παραπάνω Δικαστήριο.

Αυτό θα αποφάσιζε την εξέλιξη των πραγμάτων για την αναβάθμιση του κεντρικότερου οικοδομικού τετραγώνου του Ρέντη.

Αυτό το Δικαστήριο έγινε 18-12-2012.

Εμείς όταν ζητήσαμε απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Φλεβάρη του 2013 στο Δημαρχείο της Νίκαιας, μετά στο Τοπικό Συμβούλιο του Ρέντη ,ύστερα με έγγραφό μας με αρ. πρ.44039 στις 20-6-2013 ,έπειτα στη συνάντησή μας με τον Αντιδήμαρχο Ρέντη στις 26-9-2013,όλοι από πλευράς Δημοτικής Αρχής δεν μας απαντούσαν η δήλωναν άγνοια του θέματος.

Μόνο στην τελευταία συνάντηση στις 6-11-2013 ο Αντιδήμαρχος μας απάντησε επίσημα ότι έγινε το Δικαστήριο και υπάρχει η απόφαση που όμως επειδή δεν ήξερε…το περιεχόμενό της θα μας την έδινε τις επόμενες μέρες, όπως και έγινε.

Γιατί τέτοιο κρυφτούλι, αδιαφορία μήπως κάποια σκοπιμότητα, όπως λέει ο κόσμος εδώ;

Ίσως αυτή η στάση δεν είναι άσχετη με τη τελευταία προεκλογική ανακοίνωση του Δημάρχου το 2010 στους εδώ κατοίκους, ότι μετά τη δικαστική απόφαση ο Δήμος θα βρει τα χρήματα για να γίνει το τελευταίο μεγάλο έργο στο Ρέντη, δηλαδή στο Συγκρότημά μας.

Γιατί δεν μας ενημέρωσε η Δημοτική Αρχή, αμέσως από τον Δεκέμβρη του 2012 η έστω τον Ιούνη του 2013 ,για την δικαστική απόφαση ,αλλά και το σημαντικότερο, τι πρόκειται να πράξει ΤΩΡΑ;;;

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ-ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ;;;

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΠΕΝΤΕ ΤΕΤΡΑΕΤΊΕΣ;;; ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ;;;

Μάθαμε από την τελευταία απόφαση ότι πρέπει η διοικητική πράξη αναλογισμού αποζημιώσεως …να περιέχει ειδική μνεία για την ύπαρξη των συγκεκριμένων κτισμάτων και των λοιπών εγκαταστάσεων με πλήρη περιγραφή αυτών ως προς το εμβαδό και τον όγκο τους…και τονίζει η δικαστική απόφαση ότι….δεν αρκεί η γενική μνεία…σελίδα 10 της απόφασης.

Αυτό για μας σημαίνει ότι ευθύνονται κάποιοι, που ήταν υπεύθυνοι και ειδικοί στα εμβαδομετρικά στοιχεία που απαιτούνταν και έδωσαν γενικά και όχι συγκεκριμένα στοιχεία. Πρακτικά αυτό ήταν αρκετό για να μη πάρει οριστική απόφαση το Δικαστήριο και να χρειαστεί και άλλος χρόνος για να δοθεί λύση στο χώρο μας...

Για τα παραπάνω και πολλά άλλα που αναφέρονται στη δικαστική απόφαση καλούμε την Δημοτική Αρχή να μας απαντήσει τι θα πράξει ΤΩΡΑ;;;

Είμαστε ακόμα τόσες τετραετίες μέσα στις λάσπες-είναι λίμνη ο χώρος τώρα με τις βροχές-τρώμε την σκόνη όταν δεν βρέχει, ο φωτισμός είναι ελλιπής, όπως και η καθαριότητα. Τα φρεάτια είναι βουλωμένα ,με κίνδυνο πλημμύρας τώρα που βρέχει.

Τέλος το πρόβλημα της στάθμευσης είναι εκρηκτικό, αφού πλέον το δημοτικό παρκινγκ που είναι δημοτική επιχείρηση με 50 ευρώ χαράτσι δε μπορεί να μας δώσει λύσεις.

Υπόψη ότι το παρκινγκ που σύμφωνα με το τοπογραφικό του 2000 έπρεπε να γίνει κάτω από την παιδική χαρά δεν έγινε ποτέ ,γίνεται αναφορά για αυτό στις σελ.6 και 9 της δικαστικής απόφασης…

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΥΨΗΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΈΣ ΠΑΡΟΧΈΣ…

Θέλουμε να ζούμε σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής και όχι σε τριτοκοσμικές…

Ο Δήμαρχος στην τελευταία συνάντηση-συζήτηση με το σύλλογό μας στις 25-11-13 στο Δημαρχείο Νίκαιας δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για το τι θα κάνει άμεσα με τον χώρο μας. Μας είπε ότι πρέπει να γίνει νέα διαδικασία πράξης αναλογισμού αποζημίωσης, παραπέμποντας το πρόβλημα στο ΑΟΡΙΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!

Αυτό γινόταν εξάλλου τόσες τετραετίες πριν…

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ. ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΓΜΟΥΣ!!!            

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ