ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ κ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΒΙΑΜΥΛ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ κ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ

ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΒΙΑΜΥΛ

ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

Απαξιωτικά αντιμετώπισαν το πρόβλημα των κατοίκων των πολυκατοικιών της πρώην ΒΙΑΜΥΛ. «Πάλι εδώ είσαστε!» είπε αντιδήμαρχος στην αντιπροσωπεία του συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ» (που μοίρασε ανακοινώσεις και έδειξε φωτογραφίες της τελευταίας νεροποντής) και ζήτησε να θέσει το πρόβλημα των συνθηκών ζωής στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Ρέντη στις 21 Γενάρη.

Ο κ. Ιωακειμίδης είπε ότι ο κόσμος ψήφισε και τον έβγαλε δήμαρχο και επομένως μην μιλάνε. Άλλωστε, ισχυρίστηκε, 9 στα 10 αιτήματά σας έχουν λυθεί.

Σήμερα 24 Γενάρη, Πέμπτη με τη βροχή, μπορεί κανείς να περάσει 100 μέτρα κάτω από την πλατεία Αγ. Ιωάννη Ρέντη, σχεδόν 200 μέτρα κοντά στο Δημαρχείο και να δει την αλάνα μπροστά από τις πολυκατοικίες, λακκούβες, λίμνες, βουλωμένα φρεάτια, σκοτάδι σε πολλά σημεία αν πάει τη νύχτα, για να καταλάβει την αξιοπιστία των λεγομένων του.

Οι 20 πολυκατοικίες που ετοιμάστηκαν για εργατικές κατοικίες για δικαιούχους του ΟΕΚ, δεν παρελήφθησαν από τον ΟΕΚ λόγω των αντιδράσεων των ομοσπονδιών των εργαζομένων για τα προβλήματα στην κατασκευή τους. Από τον ιδιοκτήτη, επιχειρηματία Μπολτζή πουλήθηκαν τα διαμερίσματα σε εργαζόμενους που παρέβλεψαν τα προβλήματα για να αποκτήσουν πιο φθηνή κατοικία.

Την αγωνία αυτή χτύπησε στη μούρη της αντιπροσωπείας σύμβουλος της πλειοψηφίας που τους είπε «να προσέχατε τι συμβόλαια υπογράφατε όταν τα αγοράζατε».

Αυτή είναι η αντιμετώπιση ενός λαϊκού προβλήματος από μια διοίκηση με πλήρη κομματική αντιστοιχία με αυτή της κυβέρνησης για να μην ξεχνάμε ως πού μπορούν να φτάσουν όσοι επικαλούνται φιλανθρωπίες και υποκριτική στήριξη για όσους πλήττονται από την κρίση.

Οι κάτοικοι υπενθύμισαν πως χωρίς τις υπογραφές τους, ο Δήμος Ρέντη δεν θα έπαιρνε το πρόγραμμα ΒΙΑΜΥΛ ύψους 5 εκατομμυρίων €, χωρίς να έχει επιλύσει τα προβλήματα του χώρου.

Η προηγούμενη επίσκεψη του συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ» στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε γίνει πριν 20 μήνες τον Μάιο του 2011. Παρά την τότε συγκαταβατική θέση του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αυτή τη φορά ο Δήμαρχος τους είπε πως δεν πρόκειται να ξανασυζητηθεί το θέμα, αν δεν υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων, σχετικά με τα ζητήματα ιδιοκτησίας που προβάλλει ο κ. Μπολτζής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει και αυτή τη φορά πως τα προβλήματα της λαϊκής κατοικίας, των κακών συνθηκών διαβίωσης σε αυτές, δεν είναι στην προτεραιότητα αυτής της Δημοτικής Αρχής που είναι ουσιαστικά ταυτισμένη παρά διακηρύξεις με την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Και μόνο με την ετοιμότητα, τον αγώνα των ίδιων των κατοίκων εργαζομένων, θα δοθεί και μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

  • Ανάλογη αντιμετώπιση, ουσιαστική αδιαφορία, επέδειξαν και στην επιτροπή ανέργων που ζήτησαν με αφορμή ένα θέμα που αφορούσε πρόγραμμα ανέργων, να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Ουσιαστικά τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε συζήτηση ή ψήφισμα ή μέτρα για το πρόβλημα της ανεργίας.

24 ΓΕΝΑΡΗ 2013