ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σχετικά με την ανάπλαση δρόμων εμπορικού κέντρου Δήμου Νίκαιας (οδός Π. Τσαλδάρη και οδός Προύσσης)

Το αναμενόμενο έργο για το οποίο παλέψαμε από το 2008 με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη Νομαρχία Πειραιά (19-6-2008) ξεκινάει και το ιστορικό του χαρτογραφεί μερικά από τα προβλήματα της πολυνομίας και διάσπασης αρμοδιοτήτων, της έλλειψης κάποιων προδιαγραφών, των προκαταλήψεων που υπάρχουν στο χώρο ακόμη και μεσαίας κλίμακας έργων, που έγινε κατά το δυνατό προσπάθεια να αντιμετωπιστούν με ίδια μέσα του Δήμου με το έργο για τους δύο μεικτούς εμπορικούς δρόμους της Νίκαιας.  

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι έγινε προσπάθεια μέσω της προτεινόμενης παρέμβασης στα 4 Οικοδομικά Τετράγωνα (Ο.Τ.) της οδού Π. Τσαλδάρη και τα 500μ. της οδού Βουρνόβα να αναβαθμιστεί ο γραμμικός δημόσιος χώρος που συνδυάζει το τοπικό εμπόριο, την κατοικία και την ήπια μετακίνηση με πύκνωση των δενδροστοιχιών, με ποιοτικό και πρακτικό αστικό εξοπλισμό, με ελευθέρωση μέρους του χώρου που καταλαμβάνεται από σταθμευμένα αυτοκίνητα εισάγοντας  σύστημα οργανωμένης στάθμευσης.

 

Το έργο προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ δημοπρατήθηκε τον Αύγουστο του 2010 από τη Νομαρχία Πειραιά και συμπληρώνει μία σειρά έργων για τα οποία διασφαλίσαμε κονδύλια ύψους άνω των 8.5 εκ. ευρώ ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα που προγραμματίσαμε. Στηριζόμενοι στο επιστημονικό δυναμικό του Δήμου και σε συνέργια με αυτό διασφαλίστηκαν μελέτες που έχουν ορισμένη ποιότητα εκτέλεσης και προγραμματίστηκαν εγκαίρως για την αναδίπλωση του Τεχνικού Προγράμματος. Δεν επιδιώχθηκαν έργα «βιτρίνας», αλλά έργα που καλύπτουν ουσιώδεις ανάγκες και για τα οποία συζητήσαμε με όλους τους ενδιαφερόμενους και κάναμε επαφή με το Ε.Μ.Π. όπου έλλειπαν δημοσιευμένες προδιαγραφές. Σήμερα είναι σε εξέλιξη τα εξής: 19ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (χρηματοδότηση ΟΣΚ, 1.781.516 ευρώ), Κατασκευή Δημοτικού Κτηρίου επί των οδών Τυάνων και Σμύρνης 47 για τη στέγαση 2 βρεφονηπιακών σταθμών (ΕΣΠΑ κατά 2.111.999 ευρώ και ΘΗΣΕΑΣ κατά 293.596 ευρώ), Ανάπλαση Πλ. Δαβάκη και Π. Ράλλη (ΕΣΠΑ, 2.380.000 ευρώ), Ανάπλαση Παιδικής Χαρά «Ειρήνη» και χώρου «Πρώην Κινηματογράφου Βικτώρια (ΕΣΠΑ, 606.910 ευρώ), Ανάπλαση Εσωτερικών Χώρων σε 5 Προσφυγικά Οικοδομικά Τετράγωνα (ΘΗΣΕΑΣ 312.802 ευρώ), καθώς και μία σειρά έργων συντήρησης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (500.000 ευρώ) το οποίο έχει παγώσει από τον Οκτώβρη του 2009.  

 

  ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ 4/2/2011