Η ανάκληση της απόφασης του Δ.Σ. για τα μπάζα στου «Καραμπίνη» είναι μια επιτυχία, που όμως δεν επιτρέπει ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ

"Μακρόχρονη & επώδυνη όχληση για την πόλη για πάνω από 3 χρόνια, με τις μεταφορές των μπάζων – 1.000 φορτηγά, ανά 5 λεπτά! για 1.000 μέρες…"

 

metroΣτο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ εν μέρει –όσον αφορά τα πρώην Λατομεία «Καραμπίνη»- η απόφαση για εναπόθεση των μπάζων από τις εκσκαφές του ΜΕΤΡΟ.

Αυτό από μόνο του, δείχνει τη δυνατότητα που έχουν οι δημότες, οι εργαζόμενοι, να βάλουν εμπόδια στους σχεδιασμούς των μεγάλων εταιριών αλλά και της δημοτικής Αρχής που αντικειμενικά εξυπηρετεί, επικαλούμενη το κέρδος που θα είχε ο Δήμος, με κάποιο έργο.

Υπάρχει λοιπόν μια πρώτη επιτυχία, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!

Και η σταθερή εγγύηση είναι στις εκλογές που έρχονται, να καταψηφιστεί η διοίκηση Ιωακειμίδη, μαζί με τα κόμματα που τον στηρίζουν (ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και η πολιτική τους.

Είναι βέβαιο, αν έχει την ευθύνη του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη και μετά τις εκλογές, πως θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδιασμών τους, δηλαδή:

  • Την αλλαγή του χώρου, με την εναπόθεση ενός βουνού μπάζων ύψους 35 μ., αλλάζοντας όλο το διαμορφωμένο τοπίο, στα λατομεία «Καραμπίνη»
  • Θα κατεδαφίσουν το κλειστό γυμναστήριο (ΔΑΚΑΝ) που υπάρχει στο χώρο και όπως ισχυρίζονται θα… το μεταφέρουν αλλού!
  • Θα καταστρέψουν μια τεράστια πλατεία, με πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησης (πολιτιστικές & αθλητικές) και σε διαφορετικά επίπεδα, έναν ήδη διαμορφωμένο χώρο για 2 γήπεδα, για πίστες ποδηλάτων (mountainbike) και πίστες αναρρίχησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε τον όλο σχεδιασμό, που δυστυχώς εγκυμονεί κινδύνους για ενδεχόμενες πλημμύρες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε την απάντηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, ότι η μελέτη του χώρου έχει γίνει από την ίδια την εταιρία J&P ΑΒΑΞ, χωρίς περαιτέρω έλεγχο. Και ακόμη το τεράστιο κέρδος που προκύπτει για τις κατασκευαστικές εταιρίες και την μακρόχρονη & επώδυνη όχληση για την πόλη για πάνω από 3 χρόνια, με τις μεταφορές των μπάζων – 1.000 φορτηγά, ανά 5 λεπτά! για 1.000 μέρες…

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο δήμαρχος κ. Ιωακειμίδης, άφηνε να αιωρούνται –με διάφορες μορφές- κατηγορίες προς όλους και με το γνωστό αλαζονικό του ύφος, εντελώς απροκάλυπτα επιτέθηκε με απαράδεκτο τρόπο, ακόμη και σε πρώην αντιδήμαρχο της διοίκησής του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, επικράτησε μια εικόνα προβλημάτων και διαλυτικών φαινομένων στο συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Η δε πρόεδρος έβρισκε «δικούς της» τρόπους για να διεξαχθεί η ψηφοφορία, ώστε να αποτραπεί, η εμμονή των δημοτικών συμβούλων που εισηγήθηκαν το θέμα, να ανακληθεί όλη η παλιά απόφαση του Δ.Σ. για εναπόθεση μπαζών (και για τον «Καραμπίνη» που έγινε αλλά και για το Σελεπίτσαρι). Βέβαια, αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω την αρχική τους εισήγηση, που μίλαγε για «πάγωμα» των εργασιών και να προχωρήσουν στην ανάκληση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα επιμείνει σ’ αυτό, γιατί εκτός άλλων παρατηρήσεων δεν διασφαλίζονται και για την εναπόθεση μπαζών στο Σελεπίτσαρι:
α) ούτε οι ολοκληρωμένες μελέτες και ο έλεγχός τους (αναφέραμε ότι τις κάνουν για λογαριασμό τους οι ίδιες οι κατασκευάστριες εταιρίες)

β) ούτε τα πραγματικά αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει να έχει ο Δήμος, καθώς και άλλα ζητήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ενημέρωσε για αυτές τις ενέργειες τον λαό της πόλης μας, με τις δυνάμεις που διαθέτει και θα συνεχίσει να ενημερώνει.