ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 19.04.2023 – Τα προ ημερησίας θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στην 4η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Ρέντη (19/4/2023) η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε στα προ-ημερησίας θέματα:

DS-19-4-23-katifesΚατηφές Παναγιώτης (επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης, υποψήφιος Δήμαρχος)

  • Για την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να θέσει προς συζήτηση ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και αφορά κλήση σε δίκη σε Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Καλλιθέας για συκοφαντική δυσφήμιση από «αιρετό» του Δήμου Καλλιθέας με τη ναζιστική εγκληματική «Ελληνική Αυγή» (δημοτική παράταξη της ΧΑ) και τώρα «πολιτευτή» του φυλακισμένου εγκληματία Κασσιδιάρη.
  • Για τις αλλαγές στη λειτουργία και τις αρμοδιότητες των Δήμων με το νομοσχέδιο «καινοτομία των ΟΤΑ» που πλέον είναι καινοτομία: η μη μονιμοποίηση εργαζομένων που έχουν δικαιωθεί από το 2007 (πχ Βοήθεια στο Σπίτι) – η υποχρέωση των Δημάρχων να στρέφονται κατά των απεργιών και αν δεν το κάνουν έχει το δικαίωμα ο εκάστοτε Υπουργός – την υποχρέωση των Δημάρχων να στρέφονται ενάντια σε εργαζόμενους που έχουν πρωτόδικα δικαιωθεί και αν δεν το κάνει τότε οι αιρετοί κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος – για τη δυνατότητα ο Δήμαρχος να καθορίζει το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της κάθε πόλης, καταστρατηγώντας την Κυριακή αργία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε την κάθετη αντίθεσή της στην μετατροπή των Δήμων σε «μακρύ χέρι» ενός αντιλαϊκού κράτους, κάνοντας αναφορά στην άρνηση των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ να αρνηθούν την τροπολογία του ΚΚΕ για την αναθεώρηση του αρ.103 που αφορά την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση ως Δημοτική Αρχή θα παλέψει μαζί με όλους τους εργαζόμενους για μόνιμες θέσεις εργασίας ενάντια στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο των Δήμων που έχουν συν διαμορφώσει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής να θυμίσουμε ότι στην Οικονομική Επιτροπή μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση σταθερά καταψηφίζει να στραφεί ο Δήμος ενάντια σε εργαζόμενους του ή ότι η «ανάπτυξη» που οραματίζεται η Δημοτική Αρχή περνά και από το γνωστό εμπορικό – ψυχαγωγικό κέντρο της πόλη που έχει χαρακτηριστεί «τουριστική περιοχή»!!!!! και δεν ισχύουν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και ωράρια με τα καταστήματά να λειτουργούν κάθε Κυριακή και μέχρι αργά το βράδυ όλες τις ημέρες της εβδομάδας…κόντρα στα μικρά εμπορικά καταστήματα της πόλης.

 

 

  • DS-19-4-23-aftoi-eisteΓια την «πρεμούρα» που έπιασε τη Δημοτική Αρχή να κάνει διαφήμιση στην απεργοσπασία. Όταν στις 16/3 ημέρα γενικής πανεργατικής απεργίας, χιλιάδες λαού και νεολαίας ήταν στους δρόμους καταδικάζοντας τη δολοφονία στα Τέμπη, η Δημοτική Αρχή φρόντισε να διαφημίζει ότι το Δημοτικό Γυμναστήριο στο Ρέντη θα είναι ανοιχτό κανονικά!!!!!
  • Για την μεταφορά της στάσης έξω από το 5ο Λύκειο Νίκαιας σε άλλο σημείο λόγω της επικινδυνότητας από τη μη ορατότητα όταν αυτοκίνητα και λεωφορεία κατεβαίνουν την Αγ. Σικελιανού
  • Για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που υπάρχουν στην Αρ.Προσκόπων και στη Μυλλάσων και την επικινδυνότητα που υπάρχει για τους μαθητές του 8ου Δημοτικού και του 3ου Γυμνασίου, καθώς και την ανάγκη φωτισμού το βράδυ του πεζόδρομου που υπάρχει μεταξύ των δύο σχολικών κτιρίων.
  • Για την πρόσβαση στα πεζοδρόμια της Γρ. Λαμπράκη που σε αρκετά σημεία είναι κατειλημμένα και αναγκάζεται ο πεζός να κατέβει στο δρόμο, όπως πχ οι μαθητές στο 26ο Δημοτικό.
  • Για την ανάγκη να βελτιωθεί η καθαριότητα στα αποδυτήρια του Κολυμβητηρίου του Πλάτωνα, αφού υπάρχουν πολλά παράπονα από δημότες και από γονείς που τα παιδιά τους συμμετέχουν σε ομάδες της πόλης.

DS-19-4-23-ioannidisΙωαννίδης Κυριάκος (δημοτικός σύμβουλος, αντιπρόεδρος Ένωσης Συλλογών Γονέων Νίκαιας)

  • Για την ανάγκη της αντισεισμική προστασίας και θωράκισης των σχολικών μονάδων της πόλης, καλώντας της Δημοτική Αρχή να κινηθεί άμεσα για το πλήρη έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων, καλώντας τόσο την ΚΤΥΠ, όσο και με τους μηχανικούς του Δήμου, να υπάρξει φάκελος για κάθε σχολική μονάδα και έγγραφή ενημέρωση για κάθε σχολείο τόσο προς την Ένωση Γονέων, όσο και ως προς κάθε Σύλλογο Γονέων.

DS-19-4-23-koniariΚόνιαρη Σίτσα (δημοτική σύμβουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας)

  • Για την έλλειψη υποστήριξης σε κακοποιημένες γυναίκες στην πόλη μας και την ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων κρατικών δομών και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα.