Τα προ ημερησίας θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21.10.2020

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα εξής ζητήματα στην προ ημερησίας συζήτηση:

  • την ανάγκη να λαμβάνονται όλα τα μέτρα από τη μεριά του Δήμου για την πρόληψη της υγείας των μαθητών στα σχολεία λόγω της πανδημίας. Σήμερα στις 6 πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων έχουν σημειωθεί κρούσματα covid-19 σε 1 Νηπιαγωγείο, σε 6 Δημοτικά, σε 2 Γυμνάσια, ενώ για 14 ημέρες έμεινε κλειστός ο Α Βρεφικός Σταθμός του Δήμου στο Ρέντη. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που έχει κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα "λάστιχο" και αφήνει μαθητές και εκπαιδευτικούς απροστάτευτους. Ακόμα να έρθουν οι δωρεάν μάσκες προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αφού οι πρώτες που μοιράστηκαν ήταν ακατάλληλες. Η κατάσταση αυτή δικαιολογημένα έφερε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας ανοιχτά σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας και χωρίς εκπαιδευτικά κενά. Μόνο απορία μπορεί να προξενήσει το γεγονός ότι στελέχη της Δημοτικής Αρχής ζητούσαν να γίνουν Σχολικά Συμβούλια την ώρα που οι μαθητές είχαν κατάληψη και οι εκπαιδευτικοί στάσεις εργασίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ότι ο Δήμος πρέπει να κάνει απολύμανση άμεσα, με το που κλείνει έναν Τμήμα σε σχολείο λόγω covid-19 καθώς και να πάρει ο Δήμος πρωτοβουλία ώστε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να έρχεται να κάνει test στις στενές επαφές (μαθητές, εκπαιδευτικούς) σε κάθε σχολείο που κλείνει Τμήμα λόγω κρούσματος, γιατί σήμερα οι γονείς ακριβοπληρώνουν τα test και ωθούνται στην ιδιωτική υγεία λόγω της ασάφειας των Πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για τους μαθητές.
  • την ανάγκη για πλήρη μισθολογική αποκατάσταση των 19 καθαριστριών που προσλήφθηκαν ως 3ωρης απασχόλησης και μετατράπηκαν σε πλήρους απασχόλησης με ομόφωνη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι η πληρωμή τους να γίνει όταν εγκριθεί από τα αρμόδια Όργανα (πχ Αποκεντρωμένη Διοίκηση) η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • να παρθούν όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων στην Υπηρεσία Πρασίνου μετά από κρούσμα covid-19, όπως απολύμανση, δωρεάν test, Μέσα Ατομικής Προστασίας.
  • την άμεση υλοποίηση της Απόφασης για μονοδρόμηση της οδού Μ.Σολάκα, έξω από τα 20-25 Δημοτικά Σχολεία Νίκαιας, λόγω επικινδυνότητας για μαθητές και γονείς. Οι Σύλλογοι Γονέων έχουν καταθέσει το αίτημα τους από τον Αύγουστο του 2019, έχει παρθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον 11/2019, έχει παρθεί απόφαση στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής από τον 10/2019, έχει παρθεί απόφαση δύο φορές από το Τοπικό Συμβούλιο της Νίκαιας, ως Λαϊκή Συσπείρωση ξαναθέσαμε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2020 πριν ανοίξουν τα σχολεία. Σήμερα μπαίνοντας στο δεύτερο μήνα λειτουργίας των σχολείων και ακόμα δεν έχει μονοδρομηθεί η Μ. Σολάκα.
  • την ανάγκη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του εργοστασίου  ΠΙΤΣΟΣ στο Ρέντη που κλείνει και μεταφέρει την παραγωγή στην Τουρκία με γνώμονα την αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας, διαμορφώνοντας νέες στρατιές ανέργων.  Μετά την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποφασίστηκε να βγει ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • για τα ζητήματα βελτίωσης της καθαριότητα στην πόλη, εστιάζοντας στην ανάγκη για μυοκτονίες αφού τα έργα οδόστρωσης της Περιφέρειας στην Π. Ράλλη και στη Λαοδικείας, εμφάνισαν δεκάδες αρουραίους στα κάθετα στενά της περιοχής. Επίσης για τα προβλήματα καθαριότητας στην περιοχή Σταματάκη στο Ρέντη από τα οργανικά απόβλητα της Λαχαναγοράς.