ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ–ΡΕΝΤΗ - για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 09.09.2020

lslogoΣε ένα Δημοτικό Συμβούλιο παρωδία λόγω της εμμονής της Διοίκησης να γίνει με τηλεδιάσκεψη (παρότι μπορούσε να γίνει δια ζώσης με όλα τα μέτρα προφύλαξης της υγείας) και με όλες τις δυσκολίες που υπήρξαν (δυσκολία τοποθέτησης, δυσκολία ήχου να ακούγονται όλες οι τοποθετήσεις, κ.α.) η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα εξής ζητήματα:

  • Για το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων, την έλλειψη καθαριστριών και μέσων. Προτείναμε να σταλεί επιστολή του ΔΣ στον Υπ. Εσωτερικών και να ζητάμε να καλυφθεί πλήρως η ανάγκη σε καθαριότητα στα σχολεία με επιπλέον καθαρίστριες και κονδύλια από το Υπουργείο και όχι από το Δήμο, καθώς και έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊου. Η πρόταση μας έγινε δεκτή από όλες τις δημοτικές παρατάξεις
  • Για του Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μετά και από περιοδείες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα από Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης συζητώντας τα προβλήματα με τους εργαζομένους. Θέσαμε ερωτήματα για το ασφαλές άνοιγμα, για τις αποστάσεις στα παιδιά, για την αναλογία παιδαγωγός/παιδί, για τις αιτήσεις και αν καλυφθήκαν όλα τα παιδιά, για τον αριθμό των παιδιάτρων, για την ανάγκη για test στους εργαζόμενους. Η Διοίκηση απάντησε ότι για τον ακριβή αριθμό των παιδιών αναμένει τα αποτελέσματα των voucher, ότι πιθανά να μείνουν εκτός λίγα βρέφη και ότι έχει κάνει σύμβαση με Ιδιωτικό Κέντρο για test αν χρειαστεί στους εργαζόμενους.
  • Για τα προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού και τη λειτουργία τους σε συνθήκες προστασίας της υγείας. Η Διοίκηση ενημέρωσε ότι έχει πάρει μέτρα για θερμομέτρηση όσων συμμετέχουν στα προγράμματα του Δήμου.
  • Για τους ελεύθερους χώρους και την καταπάτηση πρασίνου από καταστήματα φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα στην πλ. Κρήνης, στην πλ. Παιδικής Στέγης, στην πλ. Κουμπάκη, όπου καταστήματα έχουν καταπατήσει τα παρτέρια και το πράσινο της πλατείας, ενώ θέσαμε ότι είναι άλλο η ανάγκη λόγω των μέτρων να «απλωθεί» ένα μαγαζί με τραπεζοκαθίσματα και άλλο αυτό να γίνεται σε βάρος του πράσινου της πόλης. Ο Δήμαρχος «έκλεισε το μάτι» στην καταπάτηση αυτή λέγοντας «ότι πρέπει να δείξουμε ανοχή σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».
  • Για τα προβλήματα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το κόψιμο λεωφορειακών γραμμών που έχουν αποκλείσει περιοχές της πόλης από την πρόσβαση προς Αθήνα και Πειραιά και την ανάγκη ο Δήμος να διαμαρτυρηθεί για τα προβλήματα αυτά. Η Διοίκηση ενημέρωσε ότι έχει επαφή με τον ΟΑΣΑ, τα προβλήματα παραμένουν, ότι θα ενισχυθεί η πυκνότητα της γραμμής 21 (Αθήνα Νίκαια) και θα βελτιωθεί το δρομολόγιο του 846