Πολύμορφες κινητοποιήσεις για την Υγεία από γιατρούς και Λαϊκές Επιτροπές

pame-ygeias-2Σε πολύμορφες κινητοποιήσεις προχωρούν το επόμενο διάστημα εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, Λαϊκές Επιτροπές και συνταξιούχοι, καθώς τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας συνεχώς οξύνονται από την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης που συνεχίζει η νέα κυβέρνηση.

Επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 4 Μάη ξεκίνησαν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Την Παρασκευή 8 Μάη οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα επείγοντα του νοσοκομείου και πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Στις 20 Μάη απεργούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Για εκείνη τη μέρα είχαν ήδη παρθεί απεργιακές αποφάσεις από ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις νοσοκομείων («Ευαγγελισμός», ΚΑΤ, «Αττικόν», «Μεταξά», Σάμου), με πρωτοβουλία των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι πήρε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ - στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ), «Δημοκρατική Συνεργασία», ΔΑΚΕ και «Αγώνας, Αντίσταση, Ανατροπή». Κατά τάχτηκε η παράταξη ΜΕΤΑ (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) με το σκεπτικό ότι πρέπει πρώτα να γίνουν γενικές συνελεύσεις και στη συνέχεια να αποφασίσει η ΠΟΕΔΗΝ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 20 Μάη και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι απευθύνει η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Πλούσιο πρόγραμμα δράσης και από τις Λαϊκές Επιτροπές

Η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας πραγματοποιεί σύσκεψη για την υγεία την Τετάρτη 6 Μάη, στις 7 το απόγευμα, στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, στην οδό Πατησίων 252, πλ. Κολιάτσου.(Διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας, μετά από σύσκεψη, κατέληξαν στο εξής πρόγραμμα δράσης:

  • Το διάστημα 11-15 Μάη θα προχωρήσουν σε κατά τόπους δράσεις.
  • Στις 18 Μάη θα γίνει κοινή παρέμβαση, στις 12.30 μ.μ., στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά (Θηβών και Φαλήρου).
  • Στις 28 Μάη αποφασίστηκε παν-κινητοποίηση με συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 7 μ.μ., στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

Οι Λαϊκές Επιτροπές και φορείς της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής διοργανώνουν κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας στις 14 Μάη στις 7 το απόγευμα. Για την προετοιμασία της σχεδιάζουν τις παρακάτω τοπικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας:

  • Την Πέμπτη 7 Μάη: Στις 10 π.μ. στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Στις 10 π.μ. στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού. Στις 7 μ.μ. στο «Λοιμωδών» Αγ. Βαρβάρας.
  • Την Παρασκευή 8 Μάη: Στις 10.30 π.μ. στο ΙΚΑ Ανω Λιοσίων.
  • Τη Δευτέρα 11 Μάη: Στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Πετρούπολης.
  • Την Τρίτη 12 Μάη: Στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Μενιδίου.

Στο δρόμο και οι συνταξιούχοι

Απόφαση για συγκέντρωση στις 20 Μάη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Υγείας πήρε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Θα συμμετάσχουν επίσης στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 14 Μάη(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). 


Πηγήwww.902.gr