Συρρίκνωση και αυξήσεις στα τροφεία

Την κατάργηση τριών παραρτημάτων των Παιδικών Σταθμών (ΙΒΣΑ στην οδό Σμύρνης, στην οδό Γέμελου και στην Ιερολοχιτών) και το «πέταγμα» από αυτούς 250 παιδιών και βρεφών επιχείρησε η δημοτική αρχή Νίκαιας - Ρέντη του Γ. Ιωακειμίδη (ΠΑΣΟΚ) κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Η δημοτική αρχή έφερε σχετικό θέμα με το οποίο ζητούσε την κατάργηση των Παιδικών Σταθμών, αλλά, μετά τη σύσσωμη αντίδραση της αντιπολίτευσης, αναγκάστηκε να αναβάλει τη λήψη απόφασης.

 

Την προσήλωσή της στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, του μνημονίου και του «μεσοπρόθεσμου», η νέα δημοτική αρχή την έχει αποδείξει από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου, αυξάνοντας τα τροφεία για τα βρέφη από 80 ευρώ που ήταν έως και 130 ευρώ και επιβάλλοντας κλιμακωτά αυξήσεις από 20% έως 50% για τα υπόλοιπα παιδιά.

Παράλληλα επέβαλε ποσόστωση 5% για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών με ένσημα. Ετσι μια αλλοδαπή εργαζόμενη μητέρα, που έχει τις ίδιες προϋποθέσεις με μια Ελληνίδα, δεν μπορεί να αφήνει το παιδί της στον Παιδικό Σταθμό του Δήμου. Επιπλέον εντάσσει το Βρεφονηπιακό Σταθμό της οδού Ακροπόλεως στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, χτυπώντας τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και αποκλείοντας πολλά από τα παιδιά που ήδη φοιτούσαν.

Την ίδια στιγμή έκοψε τα δωρεάν θαλάσσια μπάνια για τους κατοίκους που παρείχε η αγωνιστική δημοτική αρχή του Στέλιου Μπενετάτου και επέβαλε χαράτσι 30 ευρώ στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που αναγκάζονται το καλοκαίρι να μένουν στην πόλη. Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά συμμετείχαν δωρεάν.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κοκκινιάς - Ρέντη αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική της ανταποδοτικότητας και του χαρατσώματος και δίνουν τη μάχη για να αποτρέψουν αυτές τις αποφάσεις. Καλούν το λαό της Κοκκινιάς και του Ρέντη να μη δεχτούν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους και να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τα ταξικά σωματεία, το ταξικό κίνημα της περιοχής απέναντι σε αυτή την πολιτική ώστε μην εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα την ώρα που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Καλούν τους εργαζόμενους του δήμου σε οργανωμένη πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και για δημόσιους και δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς για όλα τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ριζοσπάστης, 13 Ιούλη 2011