ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

logo laikh syspeiroshΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ

Μια ακόμα χρονιά ξεκίνησε με τεράστια προβλήματα στη προσχολική αγωγή. Τέλη Σεπτέμβρη και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ως τώρα οι γονείς έχουν ενημερωθεί ότι είναι «εκτός» 275 νήπια και βρέφη από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και 70 από το πρόγραμμα του Δήμου.

Αιτήσεις είχαν υποβάλλει 918 γονείς. Ενώ είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος. Πολλοί γονείς δεν έκαναν αίτηση, αποθαρρυμένοι ότι τα κριτήρια που υπάρχουν είτε για το πρόγραμμα του Δήμου είτε του ΕΣΠΑ θα τους πετάξουν έξω.

Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής ήταν να καλυφθούν το 70% των θέσεων από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο 30% από αιτήσεις μέσω του προγράμματος του Δήμου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Διοίκησης 40 νήπια και 30 βρέφη (συνολικά 70) μένουν εκτός του προγράμματος του Δήμου, ενώ στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ έγιναν 393 εγγραφές και υπάρχουν αδιάθετες 275 θέσεις.

Τα παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών πέραν των άλλων προβλημάτων, λόγω ποσοστώσεων και λόγω κριτηρίων. Τα παιχνίδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλά κρατούν!

Οι γονείς έχουν μείνει με τα “voucher” στο χέρι γιατί δεν έχουν δομές ανά την Ελλάδα, να τους εξυπηρετήσουν, και όπου υπάρχουν δομές δεν υπάρχουν “voucher”.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες της διοίκησης του Δήμου. Ενώ γνώριζε πόσα παιδιά θα εξυπηρετηθούν μέσω του Δήμου, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα το Σεπτέμβρη και όχι τέλος Ιούλη ως όφειλε, με αποτέλεσμα ακόμη οι γονείς να είναι σε αβεβαιότητα, τι τελικά θα γίνει με τα παιδιά τους.

Στο όνομα της κρίσης και της εξοικονόμησης πόρων η Δημοτική αρχή του κ. Ιωακειμίδη στην θητεία της, έχει ήδη κλείσει δύο παιδικούς σταθμούς στην Νίκαια. Στην οδό Ιερολοχιτών (50 θέσεων) και στην οδό Γέμελου (50 θέσεων) ενώ μετέφερε το σταθμό της οδού Ατταλείας (80 θέσεων) στην οδό Ακροπόλεως (30 θέσεων). Κατάφερε να μειώσει τις θέσεις των παιδικών σταθμών κατά 150 παιδιά!!

Λειτουργούσαν και την περσινή χρονιά τμήματα με 38-40 παιδιά (απαράδεκτο) με δύο βρεφονηπιοκόμους, ακόμα και σε αίθουσες που η χωρητικότητα δεν επιτρέπει πάνω από 25 παιδιά.

«Κουρέλιασε» και αυτόν τον κανονισμό λειτουργίας, δύο νηπιαγωγοί ανά 24 παιδιά.

Αντικειμενικά οι εργαζόμενοι σε αυτές τις συνθήκες «ακροβατούν» για να τα βγάλουν πέρα. Αγωνιούν για ενδεχόμενα ατυχήματα.

Οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι parkingπαιδιών. Ξέχωρα ότι σε αυτήν την τρυφερή ηλικία πρέπει να έχουν όλες τις ανέσεις τα παιδιά,  για να αναπτυχθούν και να κοινωνικοποιηθούν.

Η έλλειψη προσωπικού, δημιουργεί εκρηκτικά προβλήματα. Μεγάλο μέρος των εργαζομένων ή σωστότερα των «απασχολούμενων» είναι με 2μηνες ή 8μηνες συμβάσεις, ή με σπουδαστές του ΟΑΕΔ ή των ΤΕΙ που κάνουν την πρακτική τους.

Σε αυτούς τους καιρούς που οι λαϊκές οικογένειες πλήττονται από την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς ή την αναδουλειά οι μικροεπαγγελματίες, τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς δεν είχαν τη σωστή διατροφή. Το πρόγραμμα προέβλεπε 1-2 φορές τη βδομάδα γάλα, αντί να είναι καθημερινό κ.α.

Τι φαίνεται όμως από τον ίδιο τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου για τους παιδικούς σταθμούς. Για την διατροφή των παιδιών έχουν προϋπολογιστεί 208.876 ευρώ.

Ούτε 1 ευρώ ανά παιδί την ημέρα για την διατροφή του δεν καλύπτει αυτό το ποσό. Κυριολεκτούμε : ΟΥΤΕ 1 ευρώ!!! Τι να προσφέρεις με 1 ευρώ για το κάθε νήπιο την ημέρα! Πρωινό; Δεκατιανό; Μεσημεριανό;

Και αυτό συμβαίνει ενώ και τα τροφεία που δίνουν οι γονείς για τα παιδιά τους έχουν αυξηθεί στην θητεία της διοίκησης Ιωακειμίδη.

Και αυτό συμβαίνει ενώ παρουσίασαν στον τελευταίο οικονομικό απολογισμό του Νομικού Προσώπου, πλεόνασμα 800.000 ευρώ! Αν είναι δυνατόν!!!

Θυσιάζουν τα πάντα, όπως και οι κυβερνητικές πολιτικές, χθες ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να έχουν αποθεματικά και πλεόνασμα.

Εμείς τους καταγγέλλουμε στο λαό της πόλης μας.

Η πολιτική τους είναι φορομπηχτική, αντιλαϊκή. Αύξηση των δημοτικών τελών, των τροφείων, των «διδάκτρων» και στο Πνευματικό Κέντρο και στον Αθλητικό Οργανισμό.

Αυξήσεις στα τέλη κατάληψης πεζοδρομίων στους επαγγελματίες, αυξήσεις των εισφορών στους ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ.

Αυξήσεις παντού και οι παροχές όλο και λιγότερες, όλο και χειρότερες.

ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!

Οφείλουμε να τα διεκδικήσουμε.

Μπορούμε να κάνουμε βήματα και στην ενότητά μας,

τη λαϊκή συμμαχία και στους αγώνες μας.

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας – Ρέντη, Σεπτέμβρης 2016