Κάλεσμα στους επαγγελματίες, εμπόρους & καταστηματάρχες της πόλης μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί επαγγελματίες, έμποροι, καταστηματάρχες

Και με το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο που συζητείται έκτακτα αύριο στη βουλή, κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση και αποκαλύπτονται οι στόχοι της κυβέρνησης, Ε.Ε., πλουτοκρατίας.

Μονιμοποιούνται τα χαράτσια στα ακίνητα, εξοντώνονται τα λαϊκά νοικοκυριά με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, οδηγούνται στην απόγνωση οι αυτοαπασχολούμενοι με μέτρα υπέρ των μονοπωλίων και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου.

Ήδη με την ανεργία να φτάνει στο 28%, με τη μείωση των μισθών, τα χαράτσια, η τρικομματική κυβέρνηση γονατίζει το λαό.

Τα μαγαζιά ψυχορραγούν και άλλα βάζουν λουκέτο και σύμφωνα με τις δικές τους μελέτες άλλες 130.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν. Αυτή η εικόνα υπάρχει και στην πόλη μας.

Σ’ αυτή ακριβώς την πολιτική συμμετέχει και η σημερινή διοίκηση του Δήμου είναι άλλωστε εικόνα της κυβέρνησης (δήμαρχος ΔΗΜΑΡ, επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και στελεχών της Ν.Δ.).

Σε πολλούς καταστηματάρχες έχουν σταλεί πρόστιμα έως και 20.000 ευρώ (τα πρόστιμα 1.500€ και 2.000€ πέφτουν βροχή). Ακόμη τώρα σε αυτούς τους καιρούς αυξήθηκαν τα τέλη κατάληψης πεζοδρομίων 40%.

Εμείς στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες των επαγγελματιών, απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την υλοποιούν.

Και απέναντι στο φορολογικό που τους τσακίζει.

Και απέναντι στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές.

Και απέναντι στη δράση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Και απέναντι στην πολιτική της Διοίκησης του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη που βάζει πλάτη στην κυβερνητική επίθεση.

Η θέση των μικρών εμπόρων, επαγγελματιών είναι στη κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, στις λαϊκές επιτροπές να δυναμώσει η συμμαχία των εργαζομένων απέναντι στα μονοπώλια και τις πολιτικές που τα υπηρετούν.

Έτσι η αγανάκτηση και η οργή μπορούν να γίνουν δύναμη και να φέρουν αποτέλεσμα, να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της.

ΝΙΚΑΙΑ, 27 ΑΠΡΙΛΗ 2013