Δήμος Νίκαιας–Ρέντη - Απαγορεύει εκδηλώσεις φορέων στη Μάντρα του Μπλόκου!

Καταγγελία του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας

 

Ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης η άρνηση της δημοτικής αρχής Νίκαιας - Ρέντη (ΔΗΜΑΡ) να παραχωρήσει το χώρο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς στο Σύλλογο Γυναικών Νίκαιας για να διοργανώσει εκδήλωση αφιερωμένη στα 68 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

 

Εκδήλωση που θα γίνει αύριο, Τετάρτη 15 Μάη, στις 7.30 το απόγευμα, στο οικοδομικό τετράγωνο 175, μεταξύ των οδών Ικονίου - Μενεμένης - Καραολή και Δημητρίου - Μαγνησίας, πίσω από τα γραφεία του Συλλόγου (Μαγνησίας 50).

Σε καταγγελία που εξέδωσε ο Σύλλογος επισημαίνει πως η απάντηση της δημοτικής αρχής στο Σύλλογο είναι ότι «απαγορεύει τη χρήση του χώρου στους φορείς της πόλης». Το Μπλόκο της Κοκκινιάς, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα διατίθεται πλέον μόνο για εκδηλώσεις του ίδιου του Δήμου και για ξεναγήσεις σε σχολεία!

Ο Σύλλογος κάνει καθαρό ότι ο ιστορικός χώρος «δεν ανήκει σε καμία δημοτική αρχή». «Ανήκει στις χιλιάδες Κοκκινιώτισσες και Κοκκινιώτες που πέτυχαν μετά από αγώνες πολλών ετών την ανάδειξή του, για να τιμήσουν τους 315 εκτελεσμένους πατριώτες, που έπεσαν στο βωμό του αντιφασιστικού αγώνα από τα πυρά των Γερμανών και των ντόπιων συνεργών τους τον Αύγουστο του 1944».

«Αυτούς τους ήρωες - συνεχίζει - τιμάμε καθημερινά με τους αγώνες μας, και όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο ενάντια στους εισβολείς κατακτητές του φασιστικού ιμπεριαλιστικού "Άξονα" Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας και των συμμάχων τους».

 

Πηγή: Ριζοσπάστης, Τρίτη 14 Μάη 2013