Σάββατο 27/4/2013 στις 12:00 στο Περιβολάκι: Συλλαλητήριο ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

Συλλαλητήριο ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

Σάββατο 27/4/2013 στις 12:00 στο Περιβολάκι

αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη στη συνεδρίαση του στις 22/4/2013

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν υπέρ του συλλαλητηρίου καταθέτοντας της εξής δήλωση στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

«Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει την φασιστική δράση και το ρόλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Το τελευταίο διάστημα εντείνονται και στην πόλη μας δολοφονικά – τρομοκρατικά χτυπήματα των «ταγμάτων εφόδου» του ναζιστικού μορφώματος με βίαιες επιθέσεις σε μέλη της ΚΝΕ στο 11Ο Γυμνάσιο, με επιθέσεις σε γραφεία του ΚΚΕ στην πόλη, με επίθεση σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας, με εντεινόμενες επιθέσεις σε μετανάστες που ζουν στη Νίκαια και στο Ρέντη.

Αυτός είναι ο ρόλος της φασιστικής Χρυσής Αυγής ως μέρος του αστικού συστήματος, ως μαντρόσκυλο του κεφαλαίου. Αυτό το ρόλο, της ετοίμαζαν τόσα χρόνια όσοι στρέφονταν κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος, κατά της κοινής πάλης ελλήνων και μεταναστών εργατών.

 

 

Σήμερα η Χρυσή Αυγή είναι μέρος της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού ως ακραία έκφραση της υπεράσπισης της εξουσίας του κεφαλαίου. Αξιοποιείται για να χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, θα αξιοποιηθεί για να χτυπηθεί κάθε μορφή οργανωμένης αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική, θα αξιοποιηθεί στα πλαίσια της στρατηγικής της ΕΕ για να «περάσει» η θεωρία των άκρων.

Κάθε ενέργεια και δράση της Χρυσής Αυγής πρέπει να είναι καταδικαστέα από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία της πόλης μας, μιας πόλης που ακόμα έχει ανοιχτές τις πληγές του φασισμού, που γνώρισε από πρώτο χέρι την κτηνωδία του ναζισμού, με εκατοντάδες εκτελεσμένους στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Ο ίδιος ο λαός, οι οργανώσεις και το μαζικό κίνημα της πόλης πρέπει με τη δράση τους να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή, να δείξουν ότι είναι ανεπιθύμητοι οι φασίστες στην πόλη μας, να μην έχουν πεδίο δράσης, να μην βρίσκουν μαζικό χώρο να δράσουν.

Απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής από κάθε εργασιακό χώρο, από κάθε γειτονιά, από κάθε σχολείο της Νίκαιας και του Ρέντη. Δυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη απέναντι σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, που πλήττεται από την καπιταλιστική κρίση. Δυναμώνουμε την ταξική δράση με κάθε μετανάστη που ζει στην πόλη μας».