ΔΑΣ-ΟΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Νίκαιας:

 "Συνάδελφοι 8μηνίτες στην καθαριότητα,

  Ζούμε πράγματι μοναδικές στιγμές…

Πριν από λίγες μέρες η πλειοψηφία του Συλλόγου του Δήμου Νικαίας (Συνδικαλιστική Ανατροπή), «ξεχνώντας» να μας ειδοποιήσει ως όφειλε, σας κάλεσε να παραβρεθείτε σε δήθεν ενημερωτική συνάντηση. Η πρότασή τους προς εσάς; Να πάτε δικαστικά ώστε να διεκδικήσετε την παραμονή σας στην δουλεία. Με μόνο 150€ το κεφάλι. Προκαταβολικά και με πιθανότητες 50-50.

Η πρόταση αυτή απευθύνθηκε σε εσάς που ύστερα από καιρό στην ανεργία, εργαστήκατε σκληρά δίνοντας το είναι σας και βρίσκεστε προ των πυλών της ανεργίας για άλλη μια φορά. Που το άγχος και η αγωνία για το αύριο σας πνίγει. Αυτό τον δρόμο της διεκδίκησης σας υπόδειξε η ηγεσία του Συλλόγου. 

Αυτός ο δρόμος όμως είναι αδιέξοδος. Υπάρχει λύση. Είναι η ταξική πάλη.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστάτησαν σε σειρά κινητοποιήσεων, χωρίς να λογαριάζουν θυσίες και κόπο. Με πολύ πείσμα κερδήθηκαν μικρά πράγματα που επιτρέπουν σήμερα να λυθούν μόνιμα ή προσωρινά προβλήματα των εργαζομένων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι εγκύκλιοι για τους συναδέλφους 5μηνίτες ή η ΠΝΠ για τις σχολικές καθαρίστριες.

Ειδικότερα όμως στην δική σας περίπτωση, υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για επέκταση των συμβάσεων σας μέχρι το τέλος του χρόνου (άρθρο 49 του Νόμου 4325/15). Το συγκεκριμένο άρθρο αφορούσε αρχικά τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, αλλά οι ταξικές παρεμβάσεις οδήγησαν στην εγκύκλιο  ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/41/οικ/16433, που επέκτεινε το καθεστώς σε όλους τους εργαζομένους στην καθαριότητα.

Ενώ λοιπόν η ηγεσία του Συλλόγου γνωρίζει όλα τα παραπάνω, σας καλεί να πάτε δικαστικά. Ενώ γνωρίζει ότι αρκεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνει η παράταση των συμβάσεων, δεν επιλέγει συνειδητά για άλλη μια φορά να έρθει σε ρήξη με την Δημοτική Αρχή, να διεκδικήσει δυναμικά το δίκιο των εργατών. Κάνει ότι δεν γνωρίζει ότι σε σειρά Δήμων έχουν ήδη ανανεωθεί οι συμβάσεις. Όχι σαν «δώρο», αλλά σαν αποτέλεσμα συντονισμένου αγώνα.  

Καταγγέλλουμε λοιπόν την εργοδοτική συνδικαλιστική ηγεσία του Δήμου και σας καλούμε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Νικαίας. Σας καλούμε να βρίσκεστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα. Οι μέρες που έρχονται είναι πονηρές. Μπορούμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Υπάρχει λύση στον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Να απαιτήσουμε σε πρώτη φάση της παράταση των συμβάσεων, χωρίς να απεμπολούμε το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα 17 Σεπτέμβρη, η διοίκηση του Δήμου Νικαίας – Ρέντη μέσω του γενικού γραμματέα, επέμεινε στην απόλυση των συναδέλφων 8μηνιτών με την δήθεν δικαιολογία ότι δεν έχει χρήματα να καλύψει την μισθοδοσία τους. Ανάφερε μάλιστα ότι το θέμα συζητήθηκε σε Δ.Σ., όπου όλες οι παρατάξεις ψήφισαν υπέρ της απόλυσης τους.

Οι εργαζόμενοι με την παρουσία των ταξικών δυνάμεων στο πλευρό τους, ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για παράταση σε πρώτη φάση των συμβάσεων τους.

Επιπλέον σε επικοινωνία με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιο Μπενετάτο, αποκαλύφθηκε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αφού ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα και ποτέ δεν θα μπορούσε να συναινέσει η παράταξη αυτή σε απόλυση εργαζομένων.

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, το ψέμα θα αποκαλυφθεί, οι εργάτες ενωμένοι ταξικά θα νικήσουν.