Αποκαλυπτική η τελευταία συνεδρίαση 10 Νοέμβρη του Δημοτικού Συμβουλίου

Αποκαλυπτική ήταν η τελευταία συνεδρίαση 10 Νοέμβρη, του Δημοτικού Συμβουλίου για την ταύτιση της διοίκησης Ιωακειμίδη, με την κυβερνητική πολιτική επίθεσης στα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων και για τις ευθύνες της στη διαχείριση σημαντικών προβλημάτων.

1.    ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Ο κ. Ιωακειμίδης δεν απάντησε καν στην κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης (αν και κλήθηκε δύο φορές). Τόσο για την απαράδεκτη κατάσταση μόλις βρέχει στον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος 20 πολυκατοικιών στην πρώην ΒΙΑΜΥΛ στον Ρέντη 20 χρόνια τώρα!

Όσο και για τον καθαρισμό φρεατίων σ’ όλη την πόλη.

Μας έκανε ανάλυση του προβλήματος. Φταίει ο Κηφισός που ξεχειλίζει και πρέπει ν’ ανοίξει νέος κεντρικός αγωγός, είπε.

Βέβαια οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης παρατήρησαν: Είχαμε πλημμύρες σε περιοχές Πλάτωνας, Villageκαι άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης που πολλά χρόνια τώρα δεν συνέβαιναν.

Ακόμη η Λαϊκή Συσπείρωση ενημέρωσε για το έργο που ήταν υπό μελέτη 2009-2010 για αγωγό στην Γρ. Λαμπράκη προς το Γ’ Νεκροταφείο.

2.    ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Στις καταγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσης (μετά από περιοδεία) ότι τα γεύματα των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς είναι λειψά - χαρακτηριστικά αναφέρθηκε – ότι μόνο μια φορά τη βδομάδα τα νήπια και τα βρέφη πίνουν γάλα. Ακόμη ότι προσλαμβάνονται «εθελοντές» για να καλύψουν τα κενά των εργαζομένων.

Ο κ. Ιωακειμίδης δεν αρνήθηκε την παρουσία «εθελοντών» αλλά απόρριψε την κατηγορία ότι τους υπόσχονται «μόρια» για ενδεχόμενη νέα πρόσληψη.

Όσον αφορά το διατροφολόγιο, παρέπεμψε στον πρόεδρο των παιδικών σταθμών.  Τι απάντησε ο κ. Μαραγκάκης; Ότι έχουν τις γνώμες ειδικών επειδή τα παιδιά πίνουν πολύ γάλα στο σπίτι τους.!!

3.    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Κουρνιαχτός σηκώθηκε στην συμπολίτευση για τις καταγγελίες παρέμβασης αστυνομίας και εισαγγελέων στα σχολεία. Διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους και έτσι ενώ ο κ. Ιωακειμίδης εξέφρασε κατ’ αρχήν συμφωνία αναίρεσε στη συνέχεια με τη χαρακτηριστική υποκρισία: Είναι σωστά πολλά απ’ όσα καταγγέλλει το σχετικό ψήφισμα αλλά «δεν γίνονται τέτοια» στην πόλη μας, επομένως το καταψηφίζουμε!!