Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη - Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε ψήφισμα για τους αγώνες των μαθητών και ενάντια στην επιχείρηση τρομοκράτησή τους!!!

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη:

Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε ψήφισμα για τους αγώνες των μαθητών και ενάντια στην επιχείρηση τρομοκράτησή τους!!!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 10/11/2014 κατατέθηκε σχέδιο ψηφίσματος με τίτλο «Έξω οι εισαγγελείς και η αστυνομία από τα σχολεία», στηρίζοντας τον αγώνα των μαθητών.

Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να μπει σε συζήτηση και ψήφιση το κείμενο αυτό -αν και υποκριτικά συμφώνησε ότι πράγματι υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία αλλά δεν μπορούμε να το συζητήσουμε γιατί -δήθεν- δεν ισχύουν κρούσματα αυταρχισμού στην πόλη μας…

Με λίγα λόγια, η Δημοτική Αρχή πήρε απόφαση να μην βγάλει έστω ένα δικό της ψήφισμα στήριξης στους μαθητικούς αγώνες, ενώ πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στη Δημοτική Αρχή είχαν τα επιχειρήματα που επιστρατεύει και η κυβέρνηση.

Η θέση της Ένωσης Γονέων είναι ξεκάθαρη.

Τα παιδιά μας έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν, να ξεσηκώνονται, να κινητοποιούνται. Έχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα. Είναι άλλο πράγμα σαν γονείς, σαν κομμάτι του κινήματος κι εμείς να βοηθούμε τα παιδιά στον αγώνα τους, να εντοπίζουμε αδυναμίες, και είναι άλλο πράγμα, την κρίσιμη στιγμή, όταν σηκώνουν κεφάλι, να τους τραβάμε το χαλί κάτω από τα πόδια, να μην τα στηρίζουμε, να τα αφήνουμε μόνα τους απέναντι στο κράτος, στους εισαγγελείς, στην αστυνομία.

Τα παιδιά μας ξεσηκώνονται ενάντια στο "νέο Λύκειο" και την "τράπεζα θεμάτων" ενάντια σε ένα σχολείο - εξεταστικό κέντρο που τους εξοντώνει.  Οι μαθητές ξεσηκώνονται γιατί οι γονείς τους αιμορραγούν οικονομικά από τα "ιδιαίτερα" και τα φροντιστήρια. Δε συμβιβάζονται με την άθλια κατάσταση στα σχολεία, με το άθλιο μέλλον που τους ετοιμάζουν. 

Απέναντι στους αγώνες των μαθητών η κυβέρνηση επιστρατεύει τον αυταρχισμό. Η εισαγγελική εγκύκλιος ζητάει από τους καθηγητές να γίνουν ακόμα και καταδότες και να αναφέρουν στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές τους πρωταίτιους των καταλήψεων. Ταυτόχρονα, απειλεί τους γονείς των μαθητών που κινητοποιούνται με την κατηγορία της "παραμέλησης ανηλίκου"!

Όταν απέναντι σε όλα αυτά η Δημοτική Αρχή λέει «δεν υπάρχουν στην πόλη μας», πράγμα που είναι ψέμα γιατί υπάρχουν, τότε δεν παίρνει ούτε καν ουδέτερη στάση. Περνάει με το μέρος της κυβέρνησης!

Απαιτούμε:

- Να πάψουν οι ποινικές διώξεις εναντίον γονιών και μαθητών που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή και στη μόρφωση.

- Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις και τις τρομοκρατικές εγκυκλίους που στοχοποιούν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

- Να σταματήσουν οι επιθέσεις των αστυνομικών αρχών σε μαθητές.

- Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες.

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των παιδιών μας!

Νίκαια 11/11/2014

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ - Α.Ι.ΡΕΝΤΗ

Μαγνησίας 50 - ΝΙΚΑΙΑ, τηλ 210 4924552,

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , esgnikaias.blogspot.gr