Ψήφισμα για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας - Ρέντη χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και όλης της Ελλάδας, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα  από το τάγμα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Δηλώνουμε ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να έχουν κανένα προνόμιο, καμία διευκόλυνση στην προπαγάνδα της πιο μαύρης και εγκληματικής ιδεολογίας. Η απομόνωση της θα γίνεται πράξη.

Δεν θα αφήσουμε ξανά τους νεοναζί να σκορπάνε το τρόμο στις γειτονιές μας, να επιτίθενται σε συνδικαλιστές, αγωνιστές των κινημάτων, Ρομά, ομοφυλόφιλους, μετανάστες.

Δεν θα τους αφήσουμε να χύνουν το δηλητήριο τους αναβιώνοντας τις πιο σκοτεινές σελίδες που έζησε η ανθρωπότητα στο μεσοπόλεμο. Δεν θα επιτρέψουμε την συγκάλυψη των εγκλημάτων τους από την Αστυνομία, την κυβέρνηση, τα δικαστήρια, τη Βουλή, όπως επιχειρείται με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ώστε να βγουν από τη φυλακή όλοι οι εγκληματίες νεοναζί.  Είναι ώρα να τιμωρηθούν για τα εγκλήματα τους, τις δολοφονίες και τις επιθέσεις. Να μπει τέλος στην προκλητική ασυλία για τη δράση τους που έφτασε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη του 2013, επιβεβαίωσε με τραγικό τρόπο το πραγματικό εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Είναι πρόκληση η στάση και το θράσος των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που παρουσιάζονται ως δήθεν κυνηγημένοι, ως δήθεν αθώοι.

Γιατί και στοιχεία αδιάσειστα υπάρχουν, ενώ και η ίδια η ναζιστική ιδεολογία, που καλλιεργεί το μίσος, τον αντικομμουνισμό, το ρατσισμό οδηγεί σε εγκληματικές πράξεις, όπως αποδεικνύει και η ιστορία.

Η φασιστική Χρυσή Αυγή έχει ρόλο και αυτός είναι το πώς θα χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, πως θα αξιοποιηθεί κάθε μορφή οργανωμένης αντίδρασης και αντίστασης απέναντι στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου.

Ο ίδιος ο λαός, οι οργανώσεις, το μαζικό κίνημα πρέπει με τη δράση τους να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή, να δείξουν ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Να πάρουν μέτρα για να μαθαίνει η νέα γενιά την ιστορία, τα γεγονότα, να βλέπει το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού. Πρέπει οι νοσταλγοί του Χίτλερ να μην έχουν τόπο να σταθούν.

Απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής από κάθε εργασιακό χώρο, σχολείο, γειτονιά. Δυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη απέναντι σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνθρωπο που υποφέρει από την καπιταλιστική κρίση. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στους μετανάστες εργάτες.

Είμαστε αντίθετοι με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους και δεν αποδεχόμαστε ότι τα θύματα τους, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα βρίσκονται πνιγμένοι στα Φαρμακονήσια, βασανισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, πυροβολημένοι στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας για απλήρωτη μαύρη εργασία.

Εβδομήντα χρόνια μετά το Μπλόκο της Κοκκινιάς και την Απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί, δεν θέλουμε να ξαναζήσει η Ελλάδα και η Ευρώπη τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των θαλάμων αερίων του Άουσβιτς, του ολοκαυτώματος. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη λιτότητα, το ρατσισμό και την απειλή του φασισμού.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε όλες τις αντιφασιστικές κινήσεις και συναντήσεις.