Εικόνες από το Δημοτικό Συμβούλιο 28.07.2014

1. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρθηκαν στις συγχωνεύσεις των δημοτικών σχολείων. Ζήτησαν τη θέση της δημοτικής αρχής σήμερα, αφού θύμισαν τις σχετικές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο κ. Ιωακειμίδης στην κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων τον Ιούνη αναφερόμενος στους αρμόδιους που συνάντησε και τον καθησύχαζαν ότι δεν θα γίνουν στην Νίκαια οι συγχωνεύσεις.

Και βέβαια η συγχώνευση 9ου και 19ου δεν προχώρησε αφού σε λίγο παραδίνεται το κτήριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου.

Το 10ο και 22ο όμως συγχωνεύονται σε ένα. Ζήτησαν να μάθουν τις ενέργειες που θα κάνει η δημοτική αρχή. Η απάντηση που δόθηκε από τον κ. Ιωακειμίδη : «Συμμετείχαμε στις ενέργειες των συλλόγων γονέων των σχολείων και της Ένωσης Γονέων» …και τέλος!

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η απάντηση είναι κατά τι βελτιωμένη από αυτήν που είχε δώσει στις παλαιότερες συγχωνεύσεις, ότι οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις δεν θα φέρουν αποτέλεσμα.

2. Έθεσαν τα προβλήματα του αποχετευτικού δικτύου και τα σοβαρά επακόλουθα σε διάφορες περιοχές και αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στις καταγγελίες κατοίκων της πλατείας Ηρώων για την εμφάνιση αρουραίων. (δείτε περισσότερα εδώ)

Από τις βροχές του Μάρτη παρουσιάστηκαν  πολλά βουλωμένα φρεάτια και αργότερα στη νεροποντή του Ιούνη πετάχτηκαν τα καπάκια της αποχέτευσης και μαζί πολλά ψόφια τρωκτικά. Ιδιαίτερο πρόβλημα ήταν η εμφάνιση αρουραίων με κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών όπως κατάγγειλαν επανειλημμένα οι κάτοικοι γύρω από το Κηποθέατρο και την πλατεία Ηρώων.

Η απάντηση της διοίκησης; Δεν έχουμε φραγμένα φρεάτια στη πόλη. Η εμφάνιση των αρουραίων έχει να κάνει με τα παλιά σπίτια.

Τι έκαναν ή τι θα κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου, δεν μας είπε! Ούτε γιατί δεν απαντούν στις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής τόσο για τους αρουραίους όσο και για άρρωστα σκυλιά στη πλατεία που για τα τελευταία, με τη συνδρομή και του ΔΗΚΕΠΑΖ θα μπορούσαν να δώσουν άμεσες λύσεις.

3. Μετά από παρέμβαση και αίτημα του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας συζητήθηκαν ως θέματα τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά και τους γονείς με τους νέους περιορισμούς στους παιδικούς σταθμούς και τα ζητήματα ασφάλειας που αφορούν τις παιδικές χαρές.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης πρόβαλαν την ανάγκη διεκδίκησης οι παιδικοί σταθμοί να καλύπτουν όλα τα παιδιά, και των ανέργων  -που έχουν αυξηθεί δραματικά- και που πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν σε παιδικούς σταθμούς τα παιδιά τους για να ψάξουν για δουλειά.  Επεσήμαναν ότι το πρόβλημα συνεχίζεται και στη νηπιακή ηλικία αφού μόνο για το ένα από τα δύο χρόνια που είναι νομοθετημένα εξασφαλίζουν οι υποδομές και η στελέχωση των νηπιαγωγείων τη δυνατότητα φοίτησης των νηπίων.

Άμεση είναι σήμερα η δυνατότητα να μην πληρώνει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, κανένα παιδί. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι το AllouFanParkχρωστάει στο Δήμο 500.000 ευρώ -κάτι που τελευταία γνωστοποιήθηκε από τη Διοίκηση με το διακανονισμό του χρέους σε 100 δόσεις-. Να ένα από τα έσοδα που δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο δωρεάν παροχής στους παιδικούς σταθμούς.

Αντί να απαντήσει ο κ. Ιωακειμίδης στην πρόταση αυτή και να πάρει και θέση για το χρέος  του AllouFanPark, μίλησε προκλητικά για θράσος της Λαϊκής Συσπείρωσης να αναφέρεται τόσο στα τροφεία όσο και στα προγράμματα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών.

Απαντάμε ότι θράσος και λαθροχειρία είναι η στάση της δημοτικής αρχής  εκτός των άλλων να προβάλει σαν δικό της έργο την κατασκευή των παιδικών σταθμών της Τιάνων – Σμύρνης που όπως και αυτός της Ακροπόλεως και Επικούρου έγιναν από τη Λαϊκή Συσπείρωση και δείχνουν με πόση σοβαρότητα αντιμετώπιζε το πρόβλημα των παιδικών σταθμών.

Περιμένουμε την απάντηση τόσο για τα δωρεάν τροφεία όσο και για τα χρέη του AllouFanPark.

4. Στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου, τοποθετήθηκε για τα προβλήματα που προκύπτουν από τον επανέλεγχο από επιθεωρητές των μονιμοποιήσεων για τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους -στην κατεύθυνση της διαθεσιμότητας και απολύσεων στο Δημόσιο-. Πρόβαλαν σαν ιδιαίτερο ζήτημα την επιλογή των εργαζόμενων στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη στους πρώτους δέκα (10) Δήμους που σκοπεύουν να ελέγξουν με το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών και απευθύνθηκαν στους συμβούλους της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, να βοηθήσουν με τις βουλευτικές και κυβερνητικές «γνωριμίες», να λήξει.

Όπως καταλαβαίνετε, απόλυτη η συνέπεια !!! από τη διοίκηση του σωματείου (ΠΑΣΚΕ) για να κατοχυρωθούν οι θέσεις όλων των εργαζομένων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρατήρησαν  ότι δεν είναι δυνατό να ζητιέται να λύσουν το πρόβλημα αυτοί που το δημιούργησαν με την πολιτική τους και τις αποφάσεις τους, ούτε μπορεί να ξεχωρίζεται σαν ιδιαίτερη η περίπτωση ενός Δήμου από την συνολική αντιλαϊκή επίθεση. Ζήτησαν μάλιστα να διατυπώσουν η διοίκηση του σωματείου ποια είναι η θέση τους στο πρόβλημα του επανελέγχου των μονιμοποιήσεων των υπαλλήλων.

Καμιά απάντηση δεν έδωσαν. Όμως, ήδη έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους Ελεγκτές ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ (που στέλεχός της είναι ο πρόεδρος του σωματείου) χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητους τους Ελεγκτές στους Δήμους». Ποιος κοροϊδεύει, ποιον;