Ρεπορτάζ από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 10.06.2013

laiki syspeirosiΤο Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε με καθυστέρηση επειδή δεν υπήρχε απαρτία λόγω μικρής προσέλευσης των συμβούλων της πλειοψηφίας, που έτσι κι αλλιώς δεν την εξασφάλιζαν από μόνοι τους! Σημεία των καιρών; Πάντως η πρώτη είδηση στη συνεδρίαση ήταν η ανεξαρτητοποίηση του συμβούλου της πλειοψηφίας γιατρού κου Θεοχάρη Βασιλείου με μια αιχμηρή δήλωση για την αντικοινωνική πολιτική και όχι μόνο, της διοίκησης του κ. Ιωακειμίδη.

Πιο πριν είχαν έρθει όπως και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο δεκάδες συγγενείς που αξιοποιούσαν την Δημοτική Συγκοινωνία (η οποία διακόπηκε εδώ και δύο μήνες) για να πηγαίνουν στο νεκροταφείο του Σχιστού. Αποχώρησαν, αφού δεσμεύτηκε αυτή τη φορά η Διοίκηση ότι θα τους μεταφέρει η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Κορυδαλλού. Βέβαια δεν εξηγήθηκε γιατί δεν εκτελεί ο Δήμος μας αυτή την υποχρέωση ενώ διαθέτει μεταφορικά μέσα.  

Στην παρέμβασή τους στα προ ημερησίας θέματα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έθεσαν:

  1. Ξανά το πρόβλημα με το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του Νομικού Προσώπου των παιδικών σταθμών.
  2. Παρά τον εφησυχασμό από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, όταν είχε έρθει το θέμα της παραλαβής του έργου για το σκάμμα στο ψηλό παιχνίδι της παιδικής χαράς «Ειρήνη», επανέφεραν ότι αυτό δεν πληροί τους όρους ασφάλειας και είναι επικίνδυνο για τα παιδιά. Μέχρι τη λήξη των θεμάτων απάντηση δεν δόθηκε από τους αρμόδιους.
  3. Κατήγγειλαν τις προκλητικές εκδηλώσεις εγκαινίων για την παιδική χαρά και τμήμα της πλατείας «Διαμάντως Κουμπάκη», έργο που ολοκληρώθηκε το 2005! Και με αφορμή κάποιες ανακαινίσεις ….ξανά κορδέλες …..ξανά εγκαίνια ….! Τι σας θυμίζει άραγε; Ακόμη κατήγγειλαν ότι ως θεατής και παρατηρητής το δημοτικό συμβούλιο προσκλήθηκε για την τοποθέτηση γλυπτού στον ίδιο χώρο χωρίς να έχει συζητηθεί και αποφασιστεί τίποτε εκ των προτέρων.

Εκτός των άλλων θεμάτων, συζήτηση έγινε και για το θέμα της ΕΡΤ, καθώς τέθηκε ψήφισμα για την διακοπή λειτουργίας και το «μαύρο» της ΕΡΤ. Στη διαφαινόμενη απόσυρσή του, λόγω μη ομοφωνίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επέμειναν να τεθεί προς ψήφιση ο απαράδεκτος αυταρχισμός της Κυβέρνησης στην Δημόσια Ραδιοφωνία και το αίτημα για απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Η σχετική ψηφοφορία έγινε με μόνους μειοψηφούντες τους συμβούλους του κ. Βρεττάκου.