ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (φωτ.)

(ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ)

Δυστυχώς αυτό που επισημέναμε πρίν λίγες ημέρες αναγκαίο και κατεπείγον οτι έπρεπε να κάνει η δημοτική αρχή ώς πρόληψη πιθανής καταστροφής με αναρτήσεις στο site της Λ.Σ. (https://www.nikaiarenti-ls.gr/dimos-nikaias-renti/politismos-paideia-ygeia-athlitismos/1206-29 - https://www.nikaiarenti-ls.gr/dimotiki-enotita-nikaias/1645-2018-08-05-09-00-53) αλλά και στο portal του 902 συνέβη σήμερα.

Φωτιά που έκαψε ολοσχερώς δύο πεύκα και ''αγκάλιασε'' δύο άλλα, ξέσπασε το πρωί σήμερα στο παλαιό νεκροταφείο και ευτυχώς με την έγκαιρη παρέμβαση δύο οχημάτων της πυροσβεστικής και με σύμμαχο τον καιρό σβήστηκε προτού επεκταθεί στον υπόλοιπο χώρο.

Επί τόπου-μετά από ειδοποίηση γειτόνων που ανησύχησαν- έφθασαν δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Συνομίλησαν με τους άνδρες της Πυροσβεστικής και εργαζόμενους της καθαριότητας που βρίσκονται στο χώρο. 

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά τις σοβαρές παραλείψεις και ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, που δεν έχει καθαρίσει τον χώρο από την πυκνή ξερή βλάστηση και διαφόρων ειδών σκουπίδια όπως απεικονίζονται στίς φωτογραφίες-που ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει παρανάλωμα στην φωτιά, απειλώντας όλη την περιοχή-.

Η τελευταία αναφορά ,προειδοποίηση της Λ.Σ. προς τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας ήταν στις 3 Αυγούστου πριν 2 εβδομάδες!!

Και οι σημερινές φωτογραφίες ''μιλούν'' για το πρόβλημα και τον κίνδυνο.

 

ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

 

ΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ