H ΕΕΔΔΑ για την 29 Νοέμβρη 2015. Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Εδώ και χρόνια, οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν, σταδιακά και σταθερά, την υλοποίηση των σχεδίων τους για τη Μεγάλη Μέση Ανατολή, όπου πολύτιμος σύμμαχος έχει ανακηρυχτεί το κράτος του Ισραήλ και όπου, ως εκ τούτου, δεν χωρούν συναισθηματισμοί για το μέλλον των Παλαιστινίων. Παρόμοια σχέδια έχουν εκπονηθεί και για άλλες περιοχές και όλοι γίναμε μάρτυρες του αποτελέσματος. Πάντα χαμένοι οι λαοί και πάντα κερδισμένα τα μονοπώλια με την ποικιλόμορφη βοήθεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Την περσινή χρονιά η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη σαν μέλος, έστω και χωρίς δικαίωμα ψήφου, πυροδότησε την ισραηλινή μανία, οπότε και ξεκίνησαν πολύνεκρες επιθέσεις, καταπάτηση κατοχυρωμένων παλαιστινιακών εδαφών, επέκταση των ισραηλινών εποικισμών.

Φέτος οι πολεμικές αυτές ενέργειες όχι μόνο συνεχίστηκαν αλλά έγιναν ακόμα πιο επιθετικές. Ο διεθνής τύπος ανακοινώνει ψυχρά ποσοστά για τους γκρεμισμένους παλαιστινιακούς οικισμούς και τα θύματα της ισραηλινής πολεμικής μηχανής, ανάμεσά τους αθώα βρέφη, νεολαίοι, γυναίκες και ηλικιωμένοι, ακόμα και 13χρονα παιδιά που κατηγορούνται για δολοφονίες ισραηλινών εποίκων και οδηγούνται στα ισραηλινά δικαστήρια.

Ένοχοι για τη δραματική εξέλιξη της κατάστασης στην Παλαιστίνη είναι η πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Όλοι αυτοί είναι υπαίτιοι για την τραγική κατάσταση του παλαιστινιακού λαού.

Ένοχη είναι και η ελληνική κυβέρνηση που, συνεχίζοντας την τακτική όλων των προηγούμενων, παραβλέπει τους κινδύνους που ενέχει αυτή η  πολιτική για την ειρήνη και ασφάλεια της πατρίδας μας και ολόκληρης της περιοχής, υποσκάπτει τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού με την πλήρη στήριξη που προσφέρει στο Ισραήλ, αγνοώντας τη θέληση του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή, που στην Παλαιστίνη δολοφονούνται, συλλαμβάνονται και καταδικάζονται παιδιά, που η αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας εξακολουθεί να δέχεται επιθέσεις από τον ισραηλινό στρατό, διάλεξε ο πρωθυπουργός της χώρας μας να επισκεφτεί το Ισραήλ για να προωθήσει τη στρατιωτική, οικονομική συνεργασία με το ισραηλινό κράτος.

Η ΕΕΔΔΑ ενώνει τη φωνή της με όλους τους Έλληνες για να απαιτήσει εδώ και τώρα λύση του παλαιστινιακού προβλήματος, για μια Παλαιστίνη ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του ’67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης

www.eedda.gr