Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

Αθώος ο αντιδήμαρχος Νίκαιας για κεραία κινητής τηλεφωνίας

Aπηλλάγη χτες, 2 Ιούνη 2011, από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε αυτοδικία ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκαιας Γιάννης Αγγελινιάδης και η δημότισσα που είχε κατηγορηθεί μαζί του για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Η μήνυση είχε ασκηθεί από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «ΤΙΜ».  

Η εταιρεία αρχικά υπέβαλε μήνυση στον αντιδήμαρχο για κλοπή της κεραίας αλλά αποδείχτηκε παντελώς ανυπόστατη και ο εισαγγελέας τη μετέτρεψε σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Και αυτή όμως η κατηγορία, κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε παντελώς αυθαίρετη καθώς η κεραία, από το 2005 που κατεδαφίστηκε, μέχρι και σήμερα, βρίσκεται σε αποθήκη του Δήμου αλλά η εταιρεία δεν πήγε να την παραλάβει καθώς γνωρίζει πως το Διοικητικό Εφετείο τελεσίδικα την έχει κρίνει κατεδαφιστέα και άρα δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει. 

Ετσι η εισαγγελέας της έδρας μετέτρεψε την κατηγορία του αντιδημάρχου από φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε ηθική αυτουργία σε αυτοδικία καθώς τέθηκε θέμα αν τηρήθηκε το προβλεπόμενο χρονικό όριο από την έκδοση του Πρωτοκόλλου κατεδάφισης μέχρι την εκτέλεση της απόφασης. Τελικά η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του αντιδημάρχου με την αιτιολογία πως η έγκληση της εταιρείας δεν ήταν νομότυπη. Πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή από την έδρα.

3/6/2011