Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

1η Συνάντηση συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης για το 2015

lslogoΣτις 5 Φλεβάρη  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του συνδυασμού της Λ.Σ. για το 2015, πρώτη στις νέες πολιτικές συνθήκες και μετά την εκλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τονίστηκε η ανάγκη να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, μπροστά σε όποιες εξελίξεις. Η γραμμή της πάλης του λαού μας, δεν μπορεί να είναι άλλη από την διεκδίκηση όσων «χάθηκαν» σε μισθούς, συντάξεις, παροχές στην δημόσια υγεία, παιδεία κ.α.

Το μνημόνιο όποιο όνομα και αν αποκτήσει «συμβόλαιο» ή «γέφυρα» ή… δεν είναι παρά η εξειδίκευση  των κατευθύνσεων της Ε.Ε.  Αγωνιστική ετοιμότητα λοιπόν, όχι ενσωμάτωση στην λογική για χαμήλωμα των απαιτήσεων.

Και η διοίκηση του Δήμου υπηρετεί αυτήν την πολιτική. Χαμηλώνει και αυτή τον πήχη των απαιτήσεων και των αναγκών μας. Μας καλεί στο όνομα της κρίσης, να βολευτούμε στα αναγκαία.

«Πρωτοπόρησε» στην ελαστική απασχόληση με 5μηνες συμβάσεις μέσω των περιβόητων Μ.Κ.Ο και του Ο.Α.Ε.Δ Αύξησε τα τέλη στα μαγαζιά  και απαίτησε τα χρέη των μικροεπαγγελματιών ακόμη και με κατασχέσεις των λογαριασμών τους, τώρα που συνθλίβονται από τις οικονομικές δυσκολίες και απειλούνται με «λουκέτα». Ενώ το AllouFunParkχρωστάει στο Δήμο πάνω από 600.000 ευρώ. Στους παιδικούς σταθμούς τόσο  στο προσωπικό όσο και στην σίτιση των νηπίων, οι ελλείψεις  είναι  μεγάλες και ούτε σε μια διαμαρτυρία δεν προχώρησε για αυτό, η διοίκηση του δήμου.

Αντίθετα «αξιοποιούν» τους ασκούμενους στην μαθητεία σπουδαστές για την λειτουργία των παιδικών σταθμών και εθελοντές ανέργους!!! για την λειτουργία των ΚΑΠΗ, που η λειτουργία τους έχει υποβαθμιστεί, κλείνουν όλα τα απογεύματα και κάποια πρωινά. (διαβάστε εδώ το άρθρο του σημερινού Ριζοσπάστη «Ανακύκλωση (και) στην ανεργία»)

Υπογραμμίστηκε  τι θα συνέβαινε με τις πλημμύρες αν είχαν εναποθέσει στην Άνω Νεάπολη τις εκσκαφές του Μετρό  και  αν δεν αποτρεπόταν από τις αντιδράσεις μας ο σχεδιασμός τους  που σκόπευαν να επαναφέρουν μετά τις εκλογές. Και βέβαια τα μεγάλα προβλήματα των γειτονιών του Ρέντη, χρόνια τώρα με τις πλημμύρες όπως στις κατοικίες στην πρώην ΒΙΑΜΥΛ, παραμένουν και  δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων και προστίθενται και άλλα, όπως προβλήματα αποχετεύσεων ακαθάρτων.

Έργα προτεραιότητας όπως το 19ο Δημοτικό Σχολείο που έπρεπε από το 2011 να έχει  ολοκληρωθεί, έχουν παρέλθει 4 γεμάτα χρόνια  και ακόμη δεν έχει παραδοθεί. Αυτό αφορά και άλλα έργα υποδομών, αφού η λέξη «διεκδίκηση» λείπει από το λεξικό της Δημοτικής αρχής.

Ακολούθησαν  πολλές παρεμβάσεις και ουσιαστική συζήτηση. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη και οι μεγάλες  δυνατότητες για ένα πιο αποφασιστικό άνοιγμα στους δημότες με ταχτική ενημέρωση τους και περιοδείες.

Διεκδικούμε την ζωή μας!  Ενισχύουμε την λαϊκή ενότητα και τους αγώνες μας για να έλθουν οι καλύτερες μέρες  για εμάς και τα παιδιά μας.