ΣΧΙΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - Πυρκαγιά καίει ξανά τώρα σε χαμηλή βλάστηση - Σε ετοιμότητα και πάλι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

fotia sxisto4 06.2022

 

Μέτωπο πυρκαγιάς κατακαίει αυτή την ώρα χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Σχιστού, στο σημείο όπου αργά χθες το βράδυ, εκδηλώθηκε πυρκαγιά και χρειάστηκε η επέμβαση μεγάλης δύναμης της Πυροσβεστικής προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες.

fotia-sxisto 0Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για αναζωπύρωση της χθεσινής πυρκαγιάς ή για νέο μέτωπο ενώ για την αντιμετώπισή του επιχειρούν δυνάμεις του Σώματος που παρέμεναν στην περιοχή ενώ συνδράμει και ένα ελικόπτερο.

Πιο συγκεκριμένα, υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Σχιστό Κορυδαλλού και ήταν απειλητική για κατοικημένες περιοχές τόσο του Κορυδαλλού όσο και της Νίκαιας.

fotia sxisto 06.2022Μεγάλη ήταν η αγωνία και η ανησυχία των κατοίκων για τα σπίτια τους καθώς οι φλόγες έφτασαν σε μικρή απόσταση από την οικιστική ζώνη. Ανάστατοι βγήκαν από τα σπίτια και με ότι είχαν ήταν σε ετοιμότητα να προστατεύσουν τα σπίτια στην περίπτωση που η πυρκαγιά έφτανε σε αυτά.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης ήταν δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έσπευσαν στο βουνό για να συνδράμουν στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής για να αντιμετωπισθεί η πυρκαγιά.

Επίσης, κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν και στο πλάι των κατοίκων στα πρώτα σπίτια για να βοηθήσει στην προστασία της κατοικημένης περιοχής. 

Σε δήλωσή του ο Μανώλης Ραπανάκης (δείτε εδώ) μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του Κόμματος σημείωσε ότι η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από κατοίκους, σωματεία και φορείς της περιοχής έκανε πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό». Παράλληλα τόνισε ότι είναι ελλιπέστατα τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παραμένουν σε ετοιμότητα στην περιοχή της πυρκαγιάς για να βοηθήσουν ξανά αν χρειαστεί. 

 

fotia sxisto2 06.2022

 

 

fotia sxisto3 06.2022