Με τη δύναμη των αγώνων να διεκδικήσουμε τη μόρφωση που δικαιούνται όλα τα παιδιά της πόλης.

lslogoΣτους αγιασμούς των σχολείων της πόλης βρέθηκαν σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μεταφέροντας αγωνιστικό μήνυμα για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια αλλά και τα νέα προβλήματα που βρίσκουν μπροστά τους μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού.

Επισήμαναν ότι τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης των σχολείων και της εμπορευματοποίησης της μόρφωσης που οδηγούν σε σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών χωρίς μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ειδικά για τη 2χρονη Προσχολική Αγωγή που πρώτη φορά εφαρμόζεται στην πόλη μας, ακόμα σε πολλά καινούργια τμήματα δεν έχουν έρθει όλα τα απαραίτητα μέσα (τραπεζάκια, καρέκλες, εκπαιδευτικό και εποπτικό υλικό) ενώ ξεπερνούν τα 10 τα τμήματα που θα έχουν 25 νήπια και προνήπια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει την απόφαση των ΔΣ των 3ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Νίκαιας και της Ένωσης Γονέων που αρνούνται να τοποθετηθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του Αι Γιώργη σε απόσταση λιγότερο από 50 μέτρα από τα σχολεία της περιοχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επισήμαναν ότι θα είναι η φωνή των Συλλόγων Γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κυρίως με την οργάνωση των αγώνων για να αναδειχθούν τα προβλήματα των σχολείων και να διεκδικήσουμε τη μόρφωση που αξίζουν όλα τα παιδιά της πόλης χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.

Νίκαια, 11.09.2019