protoulis

Διακήρυξη Λ.Σ.Νίκαιας-Ρέντη - Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Diakiriksi-Ekloges-2019

 

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

kalesma-ths-ke-toy-kke-2

 

Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει οργάνωση-πάλη-διεκδίκηση μαζί με το λαό - Η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση

Στη Νίκαια της μεγάλης αγωνιστικής παράδοσης, στην Κοκκινιά που αποτελεί σύμβολο των ηρωικών αγώνων που έγραψαν ιστορία με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, στην πόλη που είναι ταυτισμένη με την ανυποχώρητη πάλη του λαού κόντρα στους εκμεταλλευτές του, που οι κομμουνιστές δήμαρχοί της έχουν αφήσει πολύτιμο στίγμα για το τι σημαίνει δήμαρχος αγωνιστής, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση για τις τοπικές εκλογές στο δήμο.

nikaia-kke-ekdhlosh-6

Το «παρών» έδωσε πλήθος εργαζομένων και κατοίκων της πόλης, παλιών και νέων αγωνιστών που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, που εκτιμούν τη δράση των κομμουνιστών, που κάνοντας τη σύγκριση της κατάστασης στην πόλη όταν στη διοίκηση βρίσκονταν οι κομμουνιστές σε σχέση με τη σημερινή, διαπιστώνουν τη σημασία τού να ξαναβρεθεί στο τιμόνι η «Λαϊκή Συσπείρωση», δηλαδή η αγωνιστική δημοτική αρχή, και όχι οι διαχειριστές της αντιλαϊκής επίθεσης.

Με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η ελπίδα

Στην εκδήλωση μίλησε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος και ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Στέλιος Μπενετάτος, δημοτικός σύμβουλος, που ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην προηγούμενη εκλογική μάχη και είχε διατελέσει δήμαρχος της πόλης από το 2002 μέχρι το 2011.

nikaia-kke-ekdhlosh-11Ο Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξελίξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναδεικνύοντας ότι αυτή αποτελεί «την εμπροσθοφυλακή των σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ για την επέκτασή τους στα Δ. Βαλκάνια σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα για το ποιος θα ελέγξει τις αγορές και τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας σε μια κρίσιμη γεωστρατηγικής σημασίας πύλη για τη Δυτική Ευρώπη».

Όπως σημείωσε «η κυβέρνηση επιχειρεί ύπουλα να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το κύριο, το ευρωΝΑΤΟικό περιεχόμενο της Συμφωνίας, επικαλούμενη τη ρηματική διακοίνωση και τις συνταγματικές τροπολογίες. Όμως αυτές δεν αλλάζουν την ευρωατλαντική σφραγίδα του κειμένου της Συμφωνίας, ούτε το γεγονός ότι η υπογραφή και η εφαρμογή της συνδέονται με ισχυρά επιχειρηματικά και γεωπολιτικά συμφέροντα. Για όλα αυτά δεν βγάζουν κιχ οι κραυγάζοντες κατά τα άλλα διοργανωτές των γνωστών συλλαλητηρίων σαν αυτό το τελευταίο στο Σύνταγμα στο οποίο εκτός από τη στήριξη των ΝΔ, ΑΝΕΛ, Ένωσης Κεντρώων και της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ είχε τα εθνικιστικά, ανιστόρητα συνθήματα τις κραυγές αλυτρωτισμού, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, που προσπαθεί να εμφανιστεί σαν δήθεν «προοδευτική».

Η Συμφωνία αποτελεί μια διαρκή πηγή αποσταθεροποίησης στην περιοχή. Γιατί από πού κι ως πού το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι συμφωνίες με τις προδιαγραφές τους όπως αυτή των Πρεσπών αποτελούν παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης και συναδέλφωσης όπως υποδύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του; Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν ήταν με τις κυβερνήσεις τους που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, το ΝΑΤΟ με τις εγκληματικές ευθύνες στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου, που δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα σε και καλά συμμάχους κάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο στο Αιγαίο και την Κύπρο στην επιθετικότητα της Τουρκίας και δικαιώνοντας όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για το ρόλο των ιμπεριαλιστικών αυτών ενώσεων;

Να, γιατί, λοιπόν, η εναντίωση στη Συμφωνία των Πρεσπών έχει ουσιαστικό νόημα όταν αντιστρατεύεται στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ που την προωθούν και στον εθνικισμό και στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ. Πάει πολύ το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ των δυνάμεων που χαιρέτισαν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια το '92, δικαιολόγησαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αναμηρυκάζοντας τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών να κατηγορούν το ΚΚΕ για εθνικισμό προσποιούμενοι με τις πλάτες των γερακιών του ΝΑΤΟ τα "περιστέρια της ειρήνης". Για όλα αυτά το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε και τα αντιπαλεύει με συνέπεια για δεκαετίες, δίνοντας μάχη ενάντια στον εθνικισμό και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την κοινή δράση των κομμουνιστικών κομμάτων, των λαών στα Βαλκάνια ενάντια στους εκμεταλλευτές, τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους.

Να, γιατί ο λαός μας να μην ψάχνει για επιμέρους διαφορές ανάμεσα σε κόμματα ίδιας κοπής, αλλά να κάνει την πραγματική "διαφορά", με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση, η ελπίδα, ο στόχος της ριζικής ανατροπής.

 

«Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο σημαίνει οργάνωση - πάλη - διεκδίκηση μαζί με το λαό

nikaia-kke-ekdhlosh-3Ο Στέλιος Μπενετάτος ανέδειξε ότι η σημερινή δημοτική αρχή «ενώ αύξησε όλα τα δημοτικά τέλη και τα χαράτσια στο λαό, έχει "ξεχάσει" να εισπράξει κάποια εκατομμύρια από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», ενώ υπενθύμισε ότι έφτασε στο σημείο να επιστρατεύσει ακόμα και μπράβους για να καταστείλουν τις δίκαιες λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην αύξηση των τελών. Κάλεσε τους εργαζόμενους να ρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, λέγοντας ότι «οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ είναι η καλύτερη εγγύηση ότι δεν θα πάρουν μέρος σε συναλλαγές και αλισβερίσια, ότι θα μείνουν σταθεροί εκπρόσωποι του λαού απέναντι σε πιέσεις και αντιλαϊκά συμφέροντα, ότι θα δουλέψουν σκληρά χωρίς να υπολογίσουν κόπους, με ανιδιοτέλεια για να ενώσουν τον εργαζόμενο λαό, τους ανέργους, τους απόμαχους της δουλειάς, τους νέους και τις νέες».

 

Ο Παναγιώτης Κατηφές, παίρνοντας το λόγο, κάλεσε σε μάχη για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση στην πόλη, σε ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική, σε συστράτευση με το συνδυασμό του ΚΚΕ, που αποτελεί τη μοναδική δύναμη που είναι το αντίπαλο δέος στην πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους.

LS-Ekloges 19-Katifes 7

Αφού αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Τοπική Διοίκηση και στο αντιδραστικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη», στάθηκε στη σημερινή διοίκηση του δήμου, που έχει την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού, αλλά συνδιοικεί με αντιδημάρχους πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αποτελεί τον «Δούρειο Ίππο για να περάσουν οι αναδιαρθρώσεις στην Τοπική Διοίκηση». Είπε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή διοίκηση έχει αποτυπωθεί ως η διοίκηση που σε συνθήκες κρίσης που λαός σφαδάζει από ένα πογκρόμ μνημονικών αντιλαϊκών μέτρων, αύξησε τα δημοτικά τέλη βάζοντας το λαό να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πιο συγκεκριμένα για το Δήμο Νίκαιας - Ρέντη τα τελευταία χρόνια έχουμε μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που φτάνει σχεδόν 70%. (...)

Είναι υπηρέτες των επιχειρηματικών και κυβερνητικών εντολών και φαίνεται σε όλη την πολιτική τους που έχει αποθεώσει το χαράτσωμα. (...)

Σήμερα που ο λαός δεν ξέρει από ποια τσέπη του τα παίρνουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και μέσα από τον ΕΝΦΙΑ πληρώνει έναν επιπλέον άδικο και δυσβάσταχτο φόρο, οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέσα από τα κεντρικά όργανα των δήμων διεκδικούν ο ΕΝΦΙΑ να παγιωθεί ως μέτρο και να γίνει πόρος που θα τον εισπράττουν οι δήμοι, με αυτή τη θέση πορεύεται και η Ένωση των Δημάρχων της Αττικής που πρόεδρός της είναι σήμερα μετά από κομπρεμί με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο δήμαρχος Νίκαιας κ. Ιωακειμίδης.

Εμείς λοιπόν είμαστε από την άλλη μπάντα, εμείς είμαστε με το λαό και το εργατικό - λαϊκό κίνημα που διεκδικεί την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όχι να μονιμοποιηθεί ως φόρος για να τον εισπράττουν οι δήμοι».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε ότι ήταν η μοναδική φωνή που αποτέλεσε τη γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση στην παραπάνω πολιτική, αφού τα προηγούμενα χρόνια ανέδειξε όλα τα ζητήματα που πλήττουν τους εργαζόμενους, διεκδικώντας την άμεση ανακούφισή τους: Από τη μείωση των δημοτικών τελών και την αντισεισμική - αντιπλημμυρική προστασία μέχρι τη διεκδίκηση για τους εργαζόμενους στο δήμο, όπως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δεν τα έπαιρναν, τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στην καθαριότητα κ.ά.

Με βάση τα παραπάνω, ο Π. Κατηφές ανέδειξε ότι «δύο γραμμές συγκρούονται και στην Τοπική Διοίκηση, και στις δημοτικές εκλογές στην πόλη μας: Η μία είναι η γραμμή των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνητικών επιλογών με τα δεκανίκια της. Η άλλη είναι η γραμμή της υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών, η γραμμή που σταθερά θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, το ΚΚΕ και η παράταξή του η "Λαϊκή Συσπείρωση"».

Τονίζοντας ότι «συστράτευση με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σημαίνει οργάνωση - πάλη - διεκδίκηση για ό,τι δικαιούμαστε ως λαός και πόλη, σημαίνει ότι ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο, συμμέτοχος στην υλοποίηση της πολιτικής του δήμου μέσα από λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές που εκεί θα σχεδιάζει, αλλά και θα λογοδοτεί η διοίκηση του δήμου», πρόσθεσε:

Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει:

Μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία - μείωση του συντελεστή φορολόγησης των καταστημάτων και των μικρών βιοτεχνιών και αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις, τα πολυκαταστήματα, τις τράπεζες.

Μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς και στα προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου.

Διεκδίκηση ελεύθερων χώρων για χώρους εκπαίδευσης, αθλητισμού, αναψυχής. Καμία παράδοση δημοτικής γης σε ιδιώτες για επιχειρηματική δραστηριότητα όπως το πάρκο της Αγ. Άννης στο Ρέντη, αλλά αξιοποίηση της δημοτικής γης για σχολική στέγη (ακόμα έχουμε Νηπιαγωγεία σε container στο δήμο), για υποδομές Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Διεκδίκηση κονδυλίων και έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, αλλά και την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων.

Αναβάθμιση των χώρων Αθλητισμού και προσβασιμότητα σε όλες τις ομάδες της πόλης, αλλά και στους δημότες για μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Διεκδίκηση να επιστρέψει το ΙΚΑ, η Εφορία, το ΤΕΒΕ στη Νίκαια και να είναι πλήρως στελεχωμένα με ιατρικό και διοικητικό προσωπικό ώστε σε κάθε περιοχή να μπορεί ο λαός να εξυπηρετηθεί άμεσα.

Καλύτερη δικτύωση των συγκοινωνιών της πόλης με ένωση όλων των περιοχών της Νίκαιας με τον Ρέντη τώρα με την έλευση του Μετρό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις του ΚΚΕ, όπως μεταξύ άλλων για την πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες του δήμου, την κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου, την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο που συγκροτείται, λέγοντας ότι σε αυτό θα συμμετάσχει «κόσμος που έχει συμπορευτεί μαζί μας στους αγώνες, δυνάμεις που θέλουν να συμπορευτούν στο πλάι του ΚΚΕ, νέοι άνθρωποι από το χώρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, εργαζόμενοι που πρωτοστατούν μέσα από τα Σωματεία τους στο χώρο δουλειάς τους, συναγωνιστές από το χώρο της εκπαίδευσης και από το κίνημα γονέων, δραστήριοι άνθρωποι που συμμετέχουν ενεργά σε φορείς της πόλης. Είμαστε δυνατοί - είμαστε αισιόδοξοι - παλεύουμε για το δίκιο και στο τέλος θα βγούμε νικητές».