Προσφατα αρθρα

Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας-Ρέντη – Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Η κοινή ανακοίνωση των Γυναικείων Συλλόγων:

«Ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας-Ρέντη και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού (μέλη της ΟΓΕ),εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κρατικού Νίκαιας-Δυτικής Αττικής για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Τμήμα Εστίασης.

Την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, σταθήκαμε στο πλευρό των 14 εργαζόμενων τραπεζοκόμων που έχουν απομείνει -από 32 που έπρεπε να είναι για να καλύπτουν τις ανάγκες των χιλιάδων ασθενών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά- που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν αφού όπως μας είπαν «δεν πάει άλλο». Δουλεύουν αδιάκοπα χωρίς ρεπό (80-100 χρωστούμενα ρεπό η καθεμία), έχουν πλέον αποκτήσει σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα, δεν βλέπουν τις οικογένειες τους και επιπλέον εισπράττουν και την αναμενόμενη δυσαρέσκεια των ασθενών, που κι αυτοί με τη σειρά τους έχουν το δίκιο τους και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται! Ήδη απουσίαζε μία γυναίκα με άδεια ασθενείας και πολύ φοβούνται ότι θα ακολουθήσει «ντόμινο» αφού δουλεύουν πάνω και πέρα από τα ανθρώπινα όρια αντοχής!

Αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και στη Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου, καθώς οι μαίες δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι βάρδιες.

 

Όλοι μας γνωρίζουμε την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος της Υγείας. Η κατάσταση αυτή, εξαιτίας της διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, επιδεινώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια. Ο εμπαιγμός από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και από τη σημερινή συνεχίζεται. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με εντολή του κεφαλαίου, της ΕΕ, μαζί με το σάρωμα μισθών, συντάξεων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, διαλύει μεθοδικά το δημόσιο σύστημα Υγείας - πρόνοιας, με τη συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και την όλο και περισσότερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή του. Πετσοκόβει την κρατική χρηματοδότηση για κοινωνικές δαπάνες, όπως για τη σύνταξη, την Πρόνοια, την Προσχολική Αγωγή, ενώ την ίδια στιγμή δίνει 2% του ΑΕΠ, 4 δισ. το χρόνο για τους εξοπλισμούς της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ που σκορπάει τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Τα αποτελέσματα τα ζούμε στο πετσί μας και μεταφράζονται σε ανεπαρκείς υπηρεσίες, με ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο, με τμήματα και κλινικές υποστελεχωμένα.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους και διεκδικούμε:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα!

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις, να καλυφθούν τώρα όλες οι ειδικότητες!

19.12.2018

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού – Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας-Ρέντη