ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ,ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ,ΠΟΝΤΙΚΙΑ,ΑΣΘΕΝΙΕΣ ΦΥΤΩΝ,ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Το 2006,όταν στη διοίκηση του Δήμου μας ήταν η ΛΑΊ’ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ,ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το έργο ,εδαφικής στήριξης με τειχοποιίες ,επιχωμάτωση και φύτευση χιλίων δένδρων στο λόφο της Δεξαμενής. Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από την Νομαρχία.

Η κάλυψη των ριζών με χώμα και η συγκράτησή του μαζί με την συγκράτηση του νερού έδωσαν ζωή στο δάσος που αργοπέθαινε. Ήταν επιλογή της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ να γίνει ένα έργο ουσίας και όχι βιτρίνας, ώστε να σωθεί το άλσος και να βελτιωθεί η ζωή των δημοτών.

Σήμερα η εικόνα είναι απογοητευτική. Η διοίκηση του κ Ιωακειμίδη αδιαφόρησε Εκατοντάδες δέντρα έχουν κοπεί γιατί έχουν προσβληθεί από ασθένειες οι κορμοί τους είναι διάτρητοι και σιγά –σιγά τα δένδρα, κυρίως κυπαρίσσια, ξεραίνονται. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μουριές της πόλης. Εκατοντάδες έχουν ξεραθεί και κοπεί και εκατοντάδες είναι γεμάτες τρύπες και περιμένουν ή την θεραπεία η τον θάνατο. Όσο για τους φοίνικες έχουν σχεδόν εξαφανισθεί και στη ΝΙΚΑΙΑ και στον ΡΕΝΤΗ.

Η δημοτική αρχή σωπαίνει και αδιαφορεί, δεν παίρνει μέτρα να σταματήσει η καταστροφή, γιατί προϋποθέτουν κόστος. Κόστος για τον ψεκασμό, επειδή τάχα μου βρέχει! Αδιαφορεί για τους μικρούς και μεγάλους δημότες που τρέχουν στους αλλεργιολόγους. Κόστος να ψεκάσει τα 3000 και πλέον φρεάτια για τις κατσαρίδες και να βάλει δολώματα για τα ποντίκια που κάνουν βόλτες στους δρόμους!                                   Ακόμα κρέμονται από τις σχάρες των φρεατίων τα σκουριασμένα πια από τα χρόνια σύρματα που τοποθετήθηκαν εκεί πριν αναλάβει την διοίκηση ο κ. Ιωακειμίδης Κόστος να καθαριστούν τα φρεάτια, αφού με τις 20000 ευρώ που διαθέτει ο Δήμος, στην καλλίτερη περίπτωση να καθαριστούν τα εντελώς φραγμένα. Δηλαδή καμιά συντήρηση του δικτύου των ομβρίων! Η πόλη έχει υποστεί τις πλημύρες του 1977 και θρηνήσει νεκρούς. Και παρόλα αυτά η χοάνη στο ρέμα Παλαμά είναι με πολλά προβλήματα τον τελευταίο καιρό, με κίνδυνο σε έντονη βροχόπτωση να πλημυρίσουν μεγάλες περιοχές της πόλης. Είναι ανεπαρκείς και επικίνδυνοι ,παίζουν με τις ζωές των πολιτών!!!

Πολλά από αυτά έχουν τεθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά η διοίκηση αδιαφορεί!

Τ0 2006 που την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη απασχόλησε η γρίπη των πτηνών ,η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που ήταν στην διοίκηση , τον προμήθευσε με τα αναγκαία φάρμακα και εξοπλισμό που δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί. Η σημερινή διοίκηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο (ψεκασμοί ,ενημέρωση ,κλπ) για το πρόβλημα των κουνουπιών και του ιού του δυτικού Νείλου ,όταν από το 2017 η χώρα έχει νεκρούς. Πριν λίγες μέρες ο πρώτος νεκρός ,που μπορεί να μην είναι πρώτος, στην πόλη από αυτή την αιτία, στην περιοχή των Κιλικιανών . Στα προσφυγικά τετράγωνα υπάρχουν βαρέλες για αποθήκευση νερού για πότισμα κοινόχρηστων που εδώ και 4 χρόνια δεν χρησιμοποιούνται ,με σπασμένα καπάκια και λιμνάζοντα νερά, ότι πρέπει δηλαδή για την ανάπτυξη των κουνουπιών.    

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , οι ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ,οι εργαζόμενοι και οι δημότες θα παλέψουν για την βελτίωση της ζωής μας Δεν γίνεται στον εικοστό πρώτο αιώνα να κινδυνεύουμε από πείνα , φωτιές, πλημύρες, και κουνούπια, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ και από την κυβέρνηση και από την δημοτική αρχή που υλοποιεί κατά γράμμα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.