Προσφατα αρθρα

Ανάστατοι οι κάτοικοι στην περιοχή των Κιλικιανών από φωτιά σε πεύκο - Εγκατάλειψη και αδιαφορία από τη Διοίκηση το Δήμου

Kilikiana-Tetragono-FotiaΤο πρωί της Δευτέρας 27 Αυγούστου, οι κάτοικοι του τετραγώνου των Κιλικιανών μεταξύ των οδών Ιωνίας-Ταρσού-Καισαρείας-Περγάμου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Είδαν φλόγες να απειλούν τις αυλές και τα μπαλκόνια τους, από το πεύκο που βρίσκεται στην λεγόμενη «αλάνα» τους. Βγήκαν πανικόβλητοι με μάνικες αλλά πολύ γρήγορα έσπευσε η Πυροσβεστική που έσβησε τη φωτιά. Υπάρχουν και φθορές στο εξωτερικό των σπιτιών, κυρίως σε τέντες, οι οποίες δεν καταγράφηκαν από κανέναν!

Οι κάτοικοι μας είπαν ότι από την άνοιξη, ουκ ολίγες φορές κάλεσαν στην υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, προκειμένου να ζητήσουν –το αυτονόητο- κλάδεμα των δέντρων αλλά δεν βρήκαν ποτέ ανταπόκριση. Πιο συγκεκριμένα κάτοικος οικίας επί της οδού Ταρσού, μας ανέφερε ότι κάλεσε ονομαστικά στην υπηρεσία τουλάχιστον 5 φορές και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς!

Όπως με όλα, έτσι και σε αυτό το θέμα, η Διοίκηση του Δήμου, λειτουργεί «πυροσβεστικά» -στην κυριολεξία αυτή τη φορά! Πρέπει πρώτα να παρουσιαστεί το πρόβλημα και μετά να αντιδράσουν.

Λαϊκή Συσπείρωση έχει κάνει αναφορές και έχει εντοπίσει αυτά τα προβλήματα και στο παρελθόν (μάλιστα υπάρχουν και αναρτήσεις όπως αυτή του 2016) όμως η αδιαφορία καλά κρατεί!

Kilikiana-Fotia 08.2018 32

 

Χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας πρασίνου, ανέφερε σε διαμαρτυρόμενους κατοίκους ότι η Πυροσβεστική κάλεσε το Ανακριτικό, αφού σε ένα 12ωρο –όπως είπε- παρουσιάστηκαν στην περιοχή 3 περιστατικά φωτιάς, συνεπώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες εμπρησμού. Σαφής εικόνα και πληροφόρηση μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Πολύ καλά κάνουν και το ψάχνουν. Όμως, αυτό δεν αλλάζει την κατάσταση στην περιοχή. Η εγκατάλειψη φαίνεται ξεκάθαρα και από τις φωτογραφίες: κλαδιά τεράστιων δέντρων ακουμπούν σε καλώδια και κολώνες ρεύματος, ξερά χόρτα και πευκοβελόνες, πεσμένα κλαδιά, έτοιμο δηλαδή προσάναμμα.   Τα δε κλαδιά σε πολλές περιπτώσεις «εισβάλουν» στα μπαλκόνια και τις αυλές των κατοίκων.

Kilikiana-Fotia 08.2018 13

 

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε επίσης και τον περιρρέοντα τρόμο –και δικαίως- που έχει καταβάλει όλους για τα αυξανόμενα κρούσματα του ιού του Νείλου. Ιδιαίτερα μετά το θάνατο κατοίκου της συγκεκριμένης περιοχής, με επίσημη την διάγνωση δημόσιου νοσοκομείου. Μη έχοντας επίσημη ενημέρωση, οδηγίες και γενικότερα καμία προστασία, υπάρχει στην συνείδηση των δημοτών η σύνδεση του πρασίνου με τα κουνούπια. Όπως μας είπαν: «δεν κάνουν απολύτως τίποτα να μας προστατέψουν», «δεν ψεκάζουν πια ούτε τους υπονόμους», «όταν μπαίνει το πράσινο στην αυλή μας, θα μπει και το κουνούπι», «καμαρώναμε για το πράσινο στις αυλές μας και το πρωινό ξύπνημα με τα πουλιά που ζούνε στα δέντρα… τώρα έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος μας».

Είναι πολλά πλέον τα περιστατικά που δείχνουν ξεκάθαρα πως από τότε που ανέλαβε η διοίκηση Ιωακειμίδη το Δήμο ελάχιστο ή μηδενικό ενδιαφέρον υπάρχει για τα θέματα προστασίας της ζωής των δημοτών, ιδιαίτερα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Θυμίζουμε το περιστατικό με τη φωτιά της προηγούμενης εβδομάδας στην Ανάληψη.

 

Kilikiana-Fotia 08.2018 4

 

Kilikiana-Fotia 08.2018 31

 

Kilikiana-Fotia 08.2018 30

 

Kilikiana-Fotia 08.2018 16