Μια εικόνα, χίλιες λέξεις…

LS-07.2018-Periodeia-Ag 13

Εικόνες εγκατάλειψης συναντήσαμε κατά την περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 11/07 στον οικισμό της Αγίας Άννας στο Ρέντη. Μια από τις ωραιότερες γειτονιές του δήμου παραμένει εγκαταλελειμμένη εδώ και χρόνια. Παγκάκια σπασμένα, παρτέρια απεριποίητα γεμάτα αγριόχορτα, δέντρα που έχουν να κλαδευτούν εδώ και χρόνια, υπόνομοι που έχουν να καθαριστούν εδώ και καιρό και δρομάκια που πλημμυρίζουν σε κάθε νεροποντή. Ένα μικρό γηπεδάκι που στήθηκε με την προσωπική δουλειά των κατοίκων έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Εικόνες εγκατάλειψης όπου και αν κοιτάξεις.

Οι κάτοικοι εξαγριωμένοι, δηλώνουν ξεχασμένοι εδώ και χρόνια από τη δημοτική αρχή και προσπαθούν να περισώσουν μόνοι τους ό,τι μπορούν, προσπαθώντας να καθαρίσουν το δρομάκι ή να περιποιηθούν τα παρτέρια μπροστά από την πολυκατοικία τους με προσωπική εργασία.

Λίγο πιο κάτω από τον οικισμό, το πάρκο της Αγίας Άννας ρημάζει από την εγκατάλειψη και τα βράδια μετατρέπεται σε στέκι χρήσης ναρκωτικών. Η δημοτική αρχή Ιωακειμίδη, κατά τη γνωστή τακτική, αφήνει ένα στολίδι για την πόλη να παρακμάζει, προκειμένου να σερβίρει σε λίγο στους κατοίκους τη λύση της «αξιοποίησης» (στην ουσία ξεπουλήματος) του πάρκου σε ιδιώτη ως τη μόνη λύση.

Σύμπτωση άραγε ότι την επόμενη ημέρα της περιοδείας της Λαϊκής Συσπείρωσης στον οικισμό της Αγίας Άννας εμφανίστηκαν συνεργεία του δήμου;

Οι κάτοικοι δεν πρέπει να πάψουν να διεκδικούν τη ζωή που τους αξίζει. Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του Δήμου μας και να διεκδικούμε λύσεις.

LS-07.2018-Periodeia-Ag 9

LS-07.2018-Periodeia-Ag 1

LS-07.2018-Periodeia-Ag 1