Έφυγε ο Μάκης Ποζατζίδης

Η κηδεία του συντρόφου Μάκη Ποζατζίδη θα γίνει αύριο Παρασκευή 22 Ιούνη στις 3.00 μ.μ., στο Γ' Νεκροταφείο και θα είναι πολιτική.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Τ.Ε. Πειραιά του ΚΚΕ:

Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ, με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Μάκη (Αβραάμ) Ποζατζίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 χρονών.

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε τον σύντροφο Μάκη (Αβραάμ) Ποζατζίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 χρονών.

pozatzidhs-makhsΟ σ/φος Μάκης, γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1938 στην Κοκκινιά, στα Άσπρα Χώματα. Το τέταρτο από τα 5 παιδιά εργατικής οικογένειας, οι οποίοι είχαν συνεχώς τραβήγματα με την αστυνομία για την ιδεολογία τους.

Ο πατέρας του, αν και ραχιτικός, είχε περάσει από εξορίες και φυλακές σχεδόν από όλη την Ελλάδα. Χαϊδάρι, Γουδί, Ικαρία, Μακρόνησο, με αποτέλεσμα τη μεγάλη φθορά στην υγεία του, που τον κατέστησε ανίκανο για δουλειά και ανάγκασε τη μητέρα του να βγει στην παραγωγή για να ζήσει την οικογένειά της.

Αναγκάστηκε και ο ίδιος, πολύ μικρός να βγει στη βιοπάλη, για να βοηθήσει τη μάνα του και να ζήσει την οικογένειά του, αφού την ίδια περίοδο ο πατέρας και τα 3 του αδέλφια ήταν ταυτόχρονα σε εξορίες και φυλακές.

Σε ηλικία μόλις 9 χρονών βγήκε στο δρόμο, κάνοντας το μικροπωλητή, με την αστυνομία να τον κυνηγά, μαζί με άλλους πιτσιρικάδες, μικρούς βιοπαλαιστές. Όταν τους έπιαναν, τους έβαζαν στην κλούβα, τους πήγαιναν στο αστυνομικό τμήμα και τους άφηναν λίγες ώρες μετά. Έτσι, δεν χρειάστηκε καμιά προσπάθεια για να ταχθεί με το μέρος των κυνηγημένων, αυτών που υπέφεραν στη ζωή.

Το 1962 οργανώνεται στην ΕΔΑ, όπου δούλεψε σε διάφορους τομείς (Συνδικάτα, Ν. Λαμπράκη, Πολιτισμό).

Την 1η Μάη 1967 πιάνεται και εκτοπίζεται διαδοχικά στη Γυάρο, Λέρο, Ωρωπό, Γυάρο, Λέρο. Κρατήθηκε συνολικά 3 χρονιά. Απολύθηκε στις 18 Απρίλη 1970.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ αμέσως μετά τη μεταπολίτευση. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του και ανταποκρίθηκε σε όποια χρέωση είχε. Υπερασπίστηκε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος την περίοδο 1991 και συνέβαλε στο να μείνει όρθιο το Κόμμα από την επιδίωξη των οπορτουνιστών να το διαλύσουν. Μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς, είχε σημαντική συμβολή την περίοδο της ανασυγκρότησης των Κομματικών Οργανώσεων του Κόμματος.

Στο μαζικό κίνημα ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος για 8 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ και πρόεδρος του ΟΦΟΝ. Ήταν ένας από τους ιδρυτές της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς.

Η κηδεία του συντρόφου Μάκη Ποζατζίδη θα γίνει αύριο Παρασκευή 22 Ιούνη στις 3.00 μ.μ., στο Γ' Νεκροταφείο και θα είναι πολιτική.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο ΚΚΕ.


Πηγή: www.902.gr