ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΝΕ ΝΙΚΑΙΑ

Στα μισά του Ιούνη και το ΣΙΝΕ ΝΙΚΑΙΑ δεν έχει ξεκινήσει! Τα πρώτα χρόνια της λειτουργία του ξεκινούσε πάντα στο τρίτο δεκαήμερο του Μάη ,με πρόγραμμα του παιδικού φεστιβάλ που γινότανε στο ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ με ταινίες για παιδιά και πάντα με ελεύθερη είσοδο .Ο συνδυασμός των εκδηλώσεων και της παρουσίασης της δουλειάς του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ με τις εκδηλώσεις του Μαθητικού φεστιβάλ και τον παιδικό κινηματογράφο, έκανε τον μήνα Μάη το ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ το βασίλειο των παιδιών

Και το καλοκαιρινό πρόγραμμα όμως ,πρόγραμμα που πάντα έφτιαχνε μια μεγάλη επιτροπή δημοτών στο ΠΚ .έκανε το Σινέ Νίκαια ένα ξεχωριστό χώρο για όλη την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, περίπου με 8.000 εισιτήρια την σεζόν. Πέρα από τις πολλές προβολές που ήταν με ελεύθερη είσοδο.

Τώρα το παιδικό φεστιβάλ δεν υπάρχει, πολλές εκδηλώσεις των τμημάτων της διεύθυνσης πολιτισμού γίνονται στο village γιατί κάποια αποφάσισαν, να υποβαθμίσουν το Μάνος Λοίζος σε όφελος των ιδιωτών ανταγωνιστών της άλλης πλευράς της Θηβών.

Δεν επιχειρούμε να πείσουμε την διοίκηση Ιωακειμίδη να στηρίξει τον χώρο, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δίνει προτεραιότητα στους ιδιώτες. Όμως για τον αμέσως επόμενο χρόνο , απαιτούμε να περιφρουρήσει τις υποδομές του χώρου. (η μηχανή είναι η ζωντανή ιστορία του δήμου).

Το σύστημα ήχου του εσωτερικού χώρου που παρέδωσε σε ιδιώτες, το σύστημα ήχου και προβολής του κινηματογράφου με όλα τα σύγχρονα εξαρτήματά του. Να συντηρηθεί το δωμάτιο προβολής. Να συντηρηθεί το σύστημα καναλιών τρεχούμενων νερών του χώρου που αποτελεί πηγή κινδύνων για ατυχήματα ενώ την περίοδο 2003-2010 ήταν στοιχείο αισθητικής, απόλαυσης και δροσιάς.

Θα επανέλθουμε! ;