Συγκέντρωση καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων

«Έλληνες και ξένοι εργάτες κόντρα στο σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια, ανεργία, φασισμό. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα και η Κοινωνική Συμμαχία, για την ανατροπή, για την εξουσία»: Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η συγκέντρωση των ΚΟ Νίκαιας - Ρέντη Αττικής του ΚΚΕ το απόγευμα της Τρίτης 6 Φλεβάρη στου Ρέντη.

Η επιλογή του θέματος, όπως και της περιοχής, δεν είναι τυχαία. Εκεί, τις τελευταίες βδομάδες μετανάστες εργάτες πέφτουν θύματα επιθέσεων από φασιστικές συμμορίες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες σε συγκεκριμένους δρόμους, που τους στήνουν «καρτέρι».

 

Η συγκέντρωση που οργάνωσε το ΚΚΕ στην περιοχή, στην οποία συμμετείχαν και μετανάστες που μένουν και εργάζονται εκεί, ήταν μια αποφασιστική καταδίκη της φασιστικής δράσης, ένα κάλεσμα στον λαό να απομονώσει τους εγκληματίες ναζιστές, να δυναμώσει την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη με τους αλλοδαπούς εργαζόμενους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, κατήγγειλε τις πάνω από 30 επιθέσεις που έχουν γίνει σε σπίτια μεταναστών σε Ρέντη και Νίκαια, τονίζοντας ότι «οι Ελληνες εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία δεν έχουμε κανένα λόγο να βάλουμε ως εχθρό μας ανθρώπους κυνηγημένους, είτε από τη φτώχεια, είτε από τους πολέμους. Είναι και αυτοί άνθρωποι που είναι ολημερίς στο μεροκάματο, είναι αντικείμενα καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, παλεύουν να στηρίξουν τις οικογένειές τους, είτε ζουν μαζί τους στην Ελλάδα, είτε ζουν στις χώρες προέλευσής τους».

Το μέλος της ΚΕ του Κόμματος αναφέρθηκε στην εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι «με τη βία ενισχύει τον εθνικισμό και το ρατσισμό, πραγματικά δηλητήρια για την εργατική - λαϊκή συνείδηση». Υπενθύμισε τις εικόνες των ναζιστών που τραμπούκιζαν προσφυγόπουλα, λέγοντας ότι την ίδια στιγμή χτυπούν τη συλλογική πάλη των εργατών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, δεν βγάζουν άχνα για τους νεκρούς εργάτες, για τα λειψά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. «Γι' αυτό είναι οι κολαούζοι και οι μπράβοι των αφεντικών σε κάθε χώρο δουλειάς. Γι' αυτό υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, δηλαδή του συστήματος σε κάθε ευκαιρία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Είναι η ώρα ο λαός και η νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα. Να μη δείξουν καμία ανοχή στο φασισμό και το ρατσισμό», είπε ο Β. Μαρούπας, τονίζοντας ότι όρος για να αντιμετωπιστεί η πολιτική που γεννά την αντιλαϊκή πολιτική και που θρέφει το φασισμό και τις εγκληματικές συμπεριφορές είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Εξήγησε ότι το Κόμμα, με την ίδια συνέπεια που παλεύει για το δίκιο και τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων, έτσι υπερασπίζεται τη θέση και τα συμφέροντα των μεταναστών που ζουν και δουλεύουν εδώ. «Γιατί μόνο το ΚΚΕ συνδέει την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού με την αντιμετώπιση των αιτιών που τα γεννά. Τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Μόνο το ΚΚΕ παλεύει για να ξεριζώσουμε το κακό που εμποδίζει τους λαούς να ζουν αρμονικά, να γίνουν εκείνοι αφέντες στον τόπο τους...», είπε ο Β. Μαρούπας, καλώντας σε ένταση της κοινής πάλης Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων, συμμετοχή των μεταναστών στο εργατικό κίνημα, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι «ανασύνταξη του εργατικού κινήματος χωρίς τους μετανάστες δεν μπορεί να υπάρξει».