ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Κινητοποίηση στο κατάστημα Leroy Merlin ενάντια στις απολύσεις

Σε κινητοποίηση στο κατάστημα Leroy Merlin στον Πειραιά προχώρησε ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά το απόγευμα της Δευτέρας 3 Απρίλη, με αφορμή την απόλυση 2 εργαζομένων και την άρνηση της διοίκησης του καταστήματος να συναντηθεί με το Σωματείο.

Το σωματείο διεκδικεί την επαναπρόσληψη των απολυμένων και με την κινητοποίηση κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στόχος της εργοδοσίας είναι η αντικατάσταση παλιότερων εργαζομένων με νέους, ακόμα πιο φθηνούς, αλλά και η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.

«Οι μεγαλέμποροι», υπογραμμίζεται, «αξιοποιούν όλο το αντεργατικό πλαίσιο της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ θα κάνουν το ίδιο με τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση και ΕΕ». Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και οργάνωση: «Η επίθεση σε οποιονδήποτε συνάδελφο είναι υπόθεση όλων μας. Δεν υπογράφουμε και επιστρέφουμε στην εργοδοσία οποιοδήποτε έγγραφο μάς δώσει, είτε αυτό αφορά επίπληξη είτε απόλυση. Ερχόμαστε σε άμεση επαφή με το σωματείο μας και ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας. Μόνο η οργάνωση στα σωματεία και η συμμετοχή μας στους αγώνες μπορούν να ασκήσουν πίεση και να φέρουν αποτελέσματα!»