ΟΠ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ - Με ενδιαφέρον η εκδήλωση για την ενδοσχολική βία και τις ρατσιστικές επιθέσεις με κεντρικό ομιλητή τον Κ.Ιωαννίδη

ekd-euosmos-sx-bia-03Εκδήλωση στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας γνωριμίας με την ΚΝΕ και αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, που διοργανώνεται από το ΚΣ της Οργάνωσης μπροστά στο 13ο Συνέδριο, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ εκδήλωση με τίτλο «Ενδοσχολική βία - bullying - ρατσιστικές επιθέσεις: "Παραβατικές συμπεριφορές" ή όψεις του συστήματος της εκμετάλλευσης;».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ευόσμου, όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη. Επίσης, στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις από την Αναστασία Παπαδοπούλου, γραμματέα της ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, την Ζωή Σεβαστίδου, μαθήτρια και μέλος της ΚΝΕ και τον Γιώργο Τσαγκάρη, κοινωνικό λειτουργό στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

Η καθημερινή μας δράση θέτει στο επίκεντρο των διεκδικήσεων, αλλά και των δημιουργικών μας πρωτοβουλιών ένα σχολείο που θα προωθεί την ομαδικότητα, την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη, σημείωσε στην ομιλία του ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. «Στη θέση της καλλιέργειας κλίματος γενικής απειλής μαθητών από μαθητές να μπαίνει το σύνθημα: "Ένας για όλους και όλοι για έναν", "Μαζί είμαστε πιο δυνατοί".

Η συζήτηση για την αντιμετώπιση του "σχολικού εκφοβισμού", αλλά και για τη στήριξη και αλληλεγγύη προς τους μαθητές και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα (οικονομικό, υγείας κ.λπ.), χρειάζεται να γίνει πρώτα και κύρια υπόθεση των συλλόγων, των σωματείων, των γονιών και φυσικά των ίδιων των μαθητών και φοιτητών-σπουδαστών, μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια, μέσα από τους συλλόγους τους.

Έτσι μπορεί να αντιμετωπίζεται ο "σχολικός εκφοβισμός" αλλά και ο "εκφοβισμός" προς τα παιδιά και τις λαϊκές οικογένειες που γίνεται με πρόσχημα την καταπολέμηση του "σχολικού εκφοβισμού", από όλους αυτούς που γεννούν και αναπαράγουν τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών. Απευθυνόμαστε στους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς και τους καλούμε. Μαζί... Ο καθένας με το δικό του μερίδιο ευθύνης να κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα που θα έχει στο νου το παιδί. Να διεκδικήσουμε και να μπούμε στα σχολεία. Να μην αφήσουμε τα παιδιά του λαού να μολύνονται από τους διάφορους νόμιμους επιχειρηματικούς κύκλους που σουλατσάρουν στα σχολεία. Αλλά και στην άλλη όψη του νομίσματος, τους στρατούς που φτιάχνουν οι ίδιοι για να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους και να αλληλοσκοτώνεται η νεολαία.

Σήμερα, για να σωθούν τα παιδιά και οι νέοι, το ΚΚΕ προτείνει και παλεύει για άμεσα μέτρα προστασίας, απέναντι στην κακοποίηση, απέναντι στη φτώχεια. Για μέτρα πρόληψης στο σχολείο, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς. Για στήριξη της οικογένειας. Ανοίγουμε τη συζήτηση. Διεκδικούμε όλα αυτά που έχασαν οι νέοι, τα παιδιά μέσα στην πανδημία, αλλά ποτέ δεν καλύφτηκαν. Και αυτά δεν είναι απλά τα μαθήματα. Αλλά μιλάμε για την ίδια την ψυχοσύνθεση του παιδιού που μετά από καραντίνα έχει ανάγκη να βρει τους συμμαθητές, τους φίλους, του συναθλητές. Έχει ανάγκη να προπονηθεί στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ, να βρεθεί ξανά σε μια αίθουσα χορού, σε ωδείο. Είναι αναγκαίες δηλαδή και οι δραστηριότητες εκείνες που θα καλύψουν την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, των νέων και είναι σημαντικό να παρέχονται δωρεάν, αλλά δεν δίνονται.

Άρα μπορεί να ανοίξει η συζήτηση και η διεκδίκηση ελεύθερων χώρων που σήμερα είτε μένουν αναξιοποίητοι λόγω των εκάστοτε κυβερνητικών επιλογών είτε αποτελούν φιλέτα για την κερδοσκοπική αξιοποίησή τους από το μεγάλο κεφάλαιο».

Διαβάστε τις ομιλίες ΕΔΩ


www.902.gr