ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΗΦΕΣ - Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων

kathfes

(ακούστε τη συνέντευξη πατώντας την εικόνα)

Την ανάγκη, η επαναλειτουργία των σχολείων, να γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα που διασφαλίζουν την υγεία και την μορφωτική διαδικασία όλων των μαθητών, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), Παναγιώτης Κατηφές, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο», το πρωί του Σαββάτου 8 Μάη, αναφορικά με το άνοιγμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, στις 10 Μάη.

Ο Π. Κατηφές σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη, που όλους αυτούς του μήνες που ήταν κλειστά τα σχολεία, δεν έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, στο προσωπικό καθαριότητας.

Τόνισε ακόμη ότι με την επίκληση της «ατομικής ευθύνης», η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις δικές της ευθύνες για αραίωση των μαθητών ανά τμήμα, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα διδακτικά κενά 2 ετών από την τηλεκπαίδευση, για εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό από τον ΕΟΔΥ ή σχολικούς νοσηλευτές σε όλα τα σχολεία που θα διενεργούν προληπτικά test Covid-19.

Κάλεσε, τέλος, τους γονείς να διεκδικήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων από υπουργείο, Περιφέρειες και δήμους.


Πηγή: www.902.gr