ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 - Με την απεργία στις 6 Μάη η πρώτη απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο

ΑΠΕΡΓΙΑ-6-ΜΑΗ-1

 

«Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής»: Με αυτό το σύνθημα Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα μπαίνουν στην τελική ευθεία της μεγάλης απεργιακής μάχης της Πέμπτης 6 Μάη, για την Εργατική Πρωτομαγιά και τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Πάνω από 65 απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 6 Μάη.

Στον Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η προσυγκέντρωση σωματείων του δημόσιου τομέα, σωματείων συνταξιούχων και μαζικών φορέων των Δήμων Νίκαιας-Ρέντη και Κορυδαλλού για τον Πειραιά θα γίνει στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) στη Νίκαια στις 9.30 π.μ

Μια Πρωτομαγιάτικη απεργία διαφορετική από τις προηγούμενες, αφού φέτος, 135 χρόνια μετά την εργατική εξέγερση στο Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του για τη χώρα μας, κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, να καταστήσουν «νόμιμο» το εργοδοτικό ξεσάλωμα που εντείνεται τα τελευταία χρόνια με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων.

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση περιλαμβάνει ακόμα την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, νέα εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας, ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία, απελευθέρωση των απολύσεων, μονιμοποίηση και γενίκευση της τηλεργασίας. Όσα δηλαδή αποτελούν διακαή πόθο των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων και εδώ και χρόνια βρίσκονται στα κιτάπια των «βέλτιστων πρακτικών» της ΕΕ, ενώ ήδη εφαρμόζονται σε χώρους δουλειάς, στο όνομα της «θωράκισης» των επιχειρήσεων από την προηγούμενη ακόμα κρίση.


Πηγή: www.902.gr