ΠΑΜΕ - Κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα με νέα απεργία στις 2 Οκτώβρη

afisa-apergia-2-oktobrh

Τη Δευτέρα 30.09 η σύσκεψη συνδικάτων της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ

Μπροστά στη νέα απεργιακή αναμέτρηση, το ΠΑΜΕ καλεί σε οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης των εργαζομένων για το περιεχόμενο της αντεργατικής επίθεσης, σπάζοντας το κλίμα σιγής νεκροταφείου και καταστολής που επιχειρούν να επιβάλουν κυβέρνηση και εργοδοσία.Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα να πάρουν αποφάσεις για νέα απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, κλιμακώνοντας την πάλη ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αγωνιστική συνέχεια, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, συνδικάτων και συνδικαλιστών, τη Δευτέρα 30.09, στις 6.30 μ.μ., στο θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7, Αθήνα).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για τη νέα απεργία, το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:

«Η χτεσινή (σ.σ. η προχτεσινή) μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

Μπροστά στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες σε νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη.

Να απαντήσουμε με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν απεργιακές αποφάσεις για τις 2 Οκτώβρη . Τις μέρες που απομένουν, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης των εργαζομένων, να βρεθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Να προχωρήσουν σε συλλογικές διαδικασίες, με Γενικές Συνελεύσεις, με συζητήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε τρόπο παρέμβασης, ώστε να σπάσουν το κλίμα νεκροταφείου και καταστολής που επιχειρείται.

Η ανάπτυξή τους γκρεμίζει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους!

Όλοι στον αγώνα! ».

Στη μάχη της προετοιμασίας χωρίς να χαθεί λεπτό

-- Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων – Ποτών προχώρησε την Πέμπτη 26.09 σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 7 μ.μ. στα γραφεία της, με θέμα «Σχεδιασμός και κλιμάκωση νέας απεργιακής κινητοποίησης».

-- Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ με κοινή ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «πολύτιμη παρακαταθήκη για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα» την καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών «στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις εφοπλιστών - κυβέρνησης ΝΔ και στις αποφάσεις δικαστηρίων». Ως προς το ζήτημα αυτό, τα ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλλουν επίσης τη συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ «που δεν βρήκε λέξη να πει για τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, που τα δικαστήρια έκριναν παράνομο». Μπροστά στις 2 Οκτώβρη, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία τονίζουν ότι «οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ».

-- Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) την Πέμπτη 26.09 σε ανοικτή έκτακτη συνεδρίαση της κεντρικής διοίκησης της Ένωσης, με θέμα τη λήψη απόφασης για νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 02.10.


Πηγή: rizospastis.gr