Προσφατα αρθρα

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ – Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, κινητοποίηση για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

sygkentrosh-gia-fyssa-12

 

Κινητοποίηση με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική - ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή διοργανώνουν σωματεία και φορείς του Πειραιά την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι.

Στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας σημειώνει ότι «ο λαός του Πειραιά δεν ξεχνά. Δεν ξεχνά τα δεκάδες εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας. Η ναζιστική ΧΑ, ως γνήσιο τέκνο του συστήματος της εκμετάλλευσης, μαντρόσκυλο των αφεντικών, αναλαμβάνει πάντα την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει και το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι «η απάντηση στους φασίστες της ΧΑ και τα αφεντικά τους θα δοθεί από ένα ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού. Στόχος του ταξικού εργατικού κινήματος θα πρέπει να είναι η αποκάλυψη και η απομόνωση των φασιστών ως μαντρόσκυλων των εργοδοτών.

Καλούμε τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να απαιτήσουν άμεσα να ολοκληρωθεί η δίκη της εγκληματικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Τη στιγμή μάλιστα που κάτω από το βάρος της σωρείας των αποκαλυπτικών εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο, συνομιλιών κ.λπ. υποχρεώθηκαν, πλέον, σε αναδίπλωση της υπερασπιστικής τους γραμμής».

Σε μαζική συμμετοχή καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τονίζοντας «οι φοιτητές και σπουδαστές ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής! Είναι τα μαντρόσκυλα των εκμεταλλευτών. Με το ένα χέρι προτείνουν στη Βουλή νέες επιδοτήσεις και φοροασυλία για τους εφοπλιστές και με το άλλο επιχειρούν να τσακίσουν όποιο νέο, εργαζόμενο σηκώνει το κεφάλι ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου!».

Στην κινητοποίηση καλούν ακόμα: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας -παράρτημα Πειραιά, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά, Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», το Σωματείο Εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», Σύλλογος Γυναικών Πειραιά «Η Πρόοδος», ο Σύλλογος Γυναικών Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Η Στοργή του παιδιού», ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Η Εστία», ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Παράρτημα Πειραιά Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής - παράρτημα Πειραιά, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Περιφέρειας Ν. Αττικής και Περιχώρων, Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής -Παράρτημα Πειραιά, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά, Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


Πηγή: www.902.gr