ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΗΦΕΣ - Ο λαός να μη δείξει καμία ανοχή στα κόμματα που του «έκαψαν τη γούνα» (VIDEO)

kathfes kontra

 

Το ΚΚΕ καταθέτει την ξεκάθαρη θέση του στο λαό και τον καλεί να μην δώσει καμία συναίνεση σε καμία κυβέρνηση γιατί όποια κι αν προκύψει μετά τις εκλογές θα είναι αντιλαϊκή, τόνισε ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Πειραιά, μιλώντας στο «Kontra». (Δείτε το video εδώ)

Όπως τόνισε, «έχει καεί η γούνα» του λαού από όλες τις κυβερνήσεις, γι’ αυτό σήμερα δεν πρέπει να δώσει ανοχή σε αυτούς που του «έκαψαν τη γούνα». Άλλωστε, όπως σχολίασε ο Π. Κατηφές, την ώρα που ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, στην Πάτρα συμφωνούν να πάνε όλοι μαζί να μην βγει ο Πελετίδης, ενώ στελέχη τους δηλώνουν υπάρχει σύγκλιση στα μεγάλα ζητήματα.

Αντίθετα, το ΚΚΕ που δεν έχει εξαρτήσεις από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και μεγάλο κεφάλαιο, λέει στον λαό ότι ο ίδιος μόνο μπορεί να σώσει τον εαυτό του, χωρίς να περιμένει «σωτήρες». Ακόμα σημείωσε, ότι ο λαός ξέρει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα στραφεί εναντίον του και πώς όσο πιο δυνατό είναι ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατοί θα είναι οι αγώνες.

Τέλος, με αφορμή τα φασιστικά μορφώματα, ο Π. Κατηφές υπογράμμισε ότι το μοναδικό ανάχωμα στον φασισμό είναι να χτυπήσεις το σύστημα που τον γεννά και όχι η στρατηγική της ΕΕ που επικίνδυνα και ανιστόρητα προχωρά σε εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό.

 

Περισσότερα...

KO Νεάπολης Νίκαιας του ΚΚΕ – Σύσκεψη για το Σχολείο με γονείς και εκπαιδευτικούς

Ko-Neapolis-syskepsi-Sxoleio

 

Σύσκεψη με εκπαιδευτικούς και μέλη Συλλόγων Γονέων από την Νεάπολη για το σχολείο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών και την πρόταση του ΚΚΕ για το Δημόσιο Δωρεάν Ενιαίο 12χρονο σχολείο.

Ομιλητές Π.Κατηφές υποψήφιος βουλευτής Β Πειραιά και υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη και Πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας και Η.Πατίδης υποψήφιος βουλευτής Β Πειραιά και Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά.

 

Περισσότερα...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - Ο λαός έχει δει το ΚΚΕ δίπλα του να προστατεύει τα σπίτια του

ioannnidis-alert

 

Ισχυρό ΚΚΕ για να είναι φοβισμένη η όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει

«Έρχονται δύσκολες μέρες για τον λαό μας που έρχονται να προστεθούν στα τρία μνημόνια, στο Ταμείο Ανάκαμψης και η μοναδική λύση για να είναι η κυβέρνηση φοβισμένη, είτε είναι νικητών, είτε ηττημένων, είτε είναι συνεργασίας, είτε αυτοδυναμίας, χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ», τόνισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκπομπή στο «Alert» το βράδυ της Τετάρτης. 

Ο λαός μας, συνέχισε, έχει δει το ΚΚΕ πλάι του, το έχει δει στη διεκδίκηση δικαιωμάτων, έχει δει τους βουλευτές του Κόμματος κόντρα στα «κοράκια» που παίρνουν τα σπίτια του λαού. Γι' αυτό ισχυρό ΚΚΕ, επισήμανε.

Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη στάση του ΚΚΕ να μη συμμετάσχει, στηρίξει ή δώσει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει, ο Κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι είναι απόλυτα λογική αυτή η στάση του ΚΚΕ όταν, όπως είπε, γνωρίζουμε τα προγράμματα όλων των κομμάτων, όταν γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, έχοντας υποθηκευμένες τις βασικές αρχές της για την επόμενη 4ετία για τον ελληνικό λαό.

 

Περισσότερα...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΗΦΕΣ - Δεν δίνεται έμφαση στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας (AUDIO)

katifes-asgme2Σε μια κοινωνία που στην μήτρα της έχει την βία, την φτώχεια, την παιδική κακοποίηση, είναι δεδομένο ότι αυτά θα σημειώνονται και στις νέες ηλικίες, σημείωσε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», το μεσημέρι της Τρίτης.

Τόνισε ότι δεν δίνεται έμφαση στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και υπογράμμισε ότι οι μαθητές πηγαίνουν στα σχολεία τους με φόβο μην πέσουν πάνω τους ταβάνια, μην δεν έχουν καθηγητές, μην δεν έχουν θέρμανση. Όλα αυτά συντείνουν στην ένταση των φαινομένων της βίας στους μαθητές.

Παράλληλα, χαρακτήρισε σταγόνα στον ωκεανό, τα όσα μέτρα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την πάταξη της ενδοσχολικής βίας, σημειώνοντας ότι το γονεϊκό κίνημα έχει καταθέσει σειρά αιτημάτων.

Ακούστε την συνέντευξη ΕΔΩ

 

Περισσότερα...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΗΦΕΣ - Οι ρίζες του φαινομένου της βίας στα σχολεία πρέπει να αναζητηθούν στην κοινωνία (AUDIO)

katifes-asgmeΟι ρίζες του φαινομένου της βίας δεν είναι στο σχολείο, αλλά στην κοινωνία, η οποία βασίζεται στη βία, σημείωσε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» το πρωί της Δευτέρας.

Υπογράμμισε ότι οι γονείς δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια στη βία, τονίζοντας ότι η κοινωνική ζωή, οι αξίες και τα πρότυπα που δίνει η σημερινή κοινωνία στους νέους είναι οι ρίζες του φαινομένου της βίας στα σχολεία.

Όπως εξήγησε, την ώρα που η κοινωνία βασίζεται ολοένα και περισσότερο στη βία, όπως η φτώχεια, η ανεργία, η οικονομική ανασφάλεια, οι ενδοοικογενειακές καταστάσεις που βιώνουν οι μαθητές, μειώνονται τα μαθήματα που βοηθούν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών και μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, όπως τα καλλιτεχνικά, η θεατρική αγωγή και άλλα.

Σημείωσε ότι για να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας σε μια κοινωνία που έχει συνθετικό στοιχείο τη βία, είναι δύσκολο. Είναι δυνατόν όμως να προληφθεί και το γονεϊκό κίνημα έχει συγκροτημένο πλαίσιο αιτημάτων με έμφαση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή.

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

 

Περισσότερα...