ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 07.12.2022 – Τα προ ημερησίας θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

Ρεπορτάζ για τα προ ημερησίας θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

  • για την Απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τις αρμοδιότητες που δόθηκαν σε Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
  • για τη νέα δομή της Δημοτικής Αστυνομίας
  • για την επικίνδυνη παραχώρηση δημόσιου χώρου για καφετέρια στην είσοδο του γηπέδου στο Σελεπίτσαρι
  • για την έλλειψη επαρκούς φωτισμού στο γήπεδο του στίβου στο «Μελίνα Μερκούρη»

 

Για την Απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τις αρμοδιότητες που δόθηκαν σε Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

με νόμο της Κυβέρνησης το 2019 και να για να υπάρχει ¨κυβερνησιμότητα" στους Δήμους - μια σειρά σοβαρές αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων πέρασαν ως αρμοδιότητες την Οικονομική Επιτροπή (πχ προσλήψεις, διαγωνισμοί) και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (π.χ. αξιοποίηση δημόσιων χώρων). Από την πρώτη στιγμή ως Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ θέσαμε ότι "αποξηλώνεται" το Δημοτικό Συμβούλιο από σοβαρές αρμοδιότητες και δίνονται αρμοδιότητες σε Επιτροπές που έχουν ήδη αρνητικά διαμορφωμένο συσχετισμό υπέρ της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Η Λαϊκή Συσπείρωση μάλιστα έθεσε ότι ενώ από 10/12/2022 υπάρχει ακυρωτική Απόφαση του ΣτΕ που κρίνει ως αντισυνταγματικές τις αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στις Επιτροπές, παράλληλα η Κυβέρνηση σε νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ φέρνει νέα μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, καθιστώντας ουσιαστικά τα Δημοτικά Συμβούλια από πολιτικά όργανα - απλά σε όργανα κανονιστικά... Η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας δήλωσε ότι τα μέλη της που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ζητούν τα θέματα να έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και μέχρι τότε θα παρακολουθούν τις Επιτροπές αλλά δε θα συμμετέχουν σε καμία ψηφοφορία.

 

 

Για τη νέα δομή της Δημοτικής Αστυνομίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδίκασε τη νέα δομή που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για τη Δημοτική Αστυνομία διαμορφώνοντας άλλον ένα ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ μέσα στην πόλη μας. Πλέον οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα φέρουν γκλοπ και χειροπέδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ θα έχουν αρμοδιότητες σύλληψης, ταυτοποίησης και καταστολής ακόμα και σε τοπικές κινητοποιήσεις ή ακόμα και σε αφισοκόλληση!!!! Πλέον μόνο με δημοτικούς υπαλλήλους δεν θα μοιάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί αλλά με μια επιπλέον μονάδα καταστολής εντός της πόλης.

 

 

Για την επικίνδυνη παραχώρηση δημόσιου χώρου για καφετέρια στην είσοδο του γηπέδου στο Σελεπίτσαρι

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιούλη και τότε κανείς από τη Διοίκηση Ιωακειμίδη δεν ήξερε τίποτα .....!!!! Η Λαϊκή Συσπείρωση ξαναέθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτέμβρη και τότε ο κ. Ιωακειμίδης δεν γνώριζε τίποτα - γιατί ήταν καλοκαίρι μεταξύ των δύο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν τον είχε ενημερώσει κανείς....!!!!! Παρόλα αυτά με δική του ευθύνη απέσυρε από την Οικονομική Επιτροπή τη δημοπρασία του Κυλικείου του Γηπέδου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε για τρίτη φορά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Νοέμβρη και απάντηση δια στόματος του Δημάρχου ήταν ότι υπάρχει άδεια......!!!! Η Λαϊκή Συσπείρωση ξαναέθεσε το θέμα σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το Δεκέμβρη όταν ήρθε ως θέμα η δημοπρασία του Κυλικείου ζητώντας την άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου που βεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας για τους αθλούμενους και τους θεατές του γηπέδου. Αντί αυτού μας δόθηκε μια αίτηση από ομάδα της πόλης που διαχειρίζεται κατά αποκλειστικότητα το γήπεδο που ζητά να φτιάξει κατασκευή με πάνελ και τραπεζοκαθίσματα και καμία άδεια από καμία υπηρεσία του Δήμου. Μάλιστα η αίτηση έγινε το Νοέμβρη προς το Γραφείο Δημάρχου - ενώ η κατασκευή υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες και κανείς από τη Δημοτική Αρχή ....ως δια μαγείας..... δεν ήξερε τίποτα....!!!!!! Τελικά και το κυλικείο δόθηκε - και καφετέρια για όποιον το πάρει έχει ετοιμαστεί απ έξω - αλλά το κύριο κανείς δεν απαντά πως γίνεται να έχει κλείσει η κύρια είσοδος/έξοδος του Γυμναστηρίου και κανείς να μην το ξέρει και να απαντά για τη ασφάλεια αθλητών και φιλάθλων....

 

 

Για την έλλειψη επαρκούς φωτισμού στο γήπεδο του στίβου στο «Μελίνα Μερκούρη»

Τα παράπονα από δεκάδες γονείς, αθλούμενους, προπονητές και ομάδες μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση για την έλλειψη επαρκούς φωτισμού στο γήπεδο στιβου Μ.Μερκούρη.

Το πρόβλημα χρονίζει και οι «υπέυθυνοι-ανεύθυνοι» Δημοτικοί άρχοντες απλά περιφέρονται, το διαπιστώνουν, αλλά εδώ και μήνες λύση δε δίνουν.

Όπως πάντα, για ακόμα μια φορά, απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δε δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή...