Απελευθέρωση επαγγελμάτων - Αλυσίδες περιπτερούχων

Αποκαλυπτική ήταν η συζήτηση για τον τρόπο διάθεσης από τον Δήμο τον κενωθέντων περιπτέρων -που έχουν λήξει τα συμβόλαια των κατόχων τους.

Οι διατάξεις μιλάνε για διάθεση του 30% αυτών με κοινωνικά κριτήρια και 70% θα βγαίνουν σε δημοπρασία. Ενώ παλιά επιτρέπονταν η ιδιοκτησία ενός (1) μόνο περιπτέρου, τώρα με την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος όποιος μπορεί, έχει την δυνατότητα να κατέχει όσα θέλει έτσι πληθαίνουν τα περιπτερά supermarket και αλυσίδες περίπτερων. Όποιος έχει την  οικονομική δυνατότητα και εκτιμά ότι τον συμφέρει, θα «χτυπάει» στην δημοπρασία και θα κερδίζει όσα θέλει.

Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος!

Όταν έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση αυτά τα ζητήματα και εγκάλεσε την Διοίκηση, ότι πριν το θέμα της διάθεσης των περίπτερων έπρεπε να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για αυτές ακριβώς τις συνέπειες της απελευθέρωσης, ο κ. Ιωακειμίδης θεώρησε ότι είναι λογικές οι ενστάσεις. Όμως κατέληξε ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, αυτά λένε οι «γραφές» και αυτά θα εφαρμόσουν, άλλωστε κερδίζει έτσι ο Δήμος.

Για μια ακόμη φορά είναι απόλυτα εναρμονισμένος στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου, διάβαζε μνημόνιο, όπου ψηφίστηκαν  αυτές οι διατάξεις.