Ζήτημα επανελέγχου συμβάσεων αορίστου χρόνου

Την αντίδραση των Σωματείων Εργαζομένων στους Δήμους Παλαιού Φαλήρου και Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας-Ειδυλλίας, προκάλεσε η απόπειρα της παράταξης «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚ, η οποία έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην Ομοσπονδία) να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη στάση που κράτησαν οι δυνάμεις της στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, όπου έχουν την πλειοψηφία, απέναντι στο ζήτημα του επανελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου.

 

Όπως είχε καταγγείλει η ΔΑΣ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), στη Νίκαια η πλειοψηφία της διοίκησης όχι μόνο δεν εμπόδισε τον έλεγχο, αλλά και τον διευκόλυνε. Απαντώντας η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» με ανακοίνωσή της προσπάθησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, ισχυριζόμενη, με τη μορφή ερωτημάτων, ότι οι ταξικές δυνάμεις στους Δήμους Παλαιού Φαλήρου και Ασπροπύργου δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν την «αξιολόγηση».

 

Στους ισχυρισμούς αυτούς το Σωματείο Ελευσίνας, Ασπρόπυργου σε ανακοίνωσή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

 

 «Είναι αλήθεια ότι το σωματείο μας είναι απόν: Από κάθε διαδικασία συνδιαλλαγής σε κλειστά γραφεία, με Γραμματείς και Φαρισαίους εντολοδόχους της κυβερνητικής πολιτικής... από κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, όπως αυτή που επιχειρήθηκε στη Νίκαια με ευθύνη της πλειοψηφίας του σωματείου εκεί (πρώην ΠΑΣΚΕ)».

Σε ανάλογη ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων Παλαιού Φαλήρου αναφέρει: «Εμείς δεν καλλιεργούμε στους εργάτες τη λογική της συνδιαλλαγής με τις γραβάτες. Εμείς πάμε στα Δημοτικά Συμβούλια και απαιτούμε μαζί με τους εργαζόμενους, δεν πάμε στα Δημοτικά Συμβούλια για να κλαφτούμε ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να "βάλουν βύσμα κανέναν υπουργό ή βουλευτή" ώστε να βρεθεί "μια κάποια λύσις". Εμείς δεν καλλιεργούμε την υποταγή».

 

Πηγή: Ριζοσπάστης, Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014