Αποδέχεται την «κινητικότητα» η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Ικανοποίηση του υπουργού Εσωτερικών από τις προτάσεις Μπαλασόπουλου

kinitikotitaΤη λογική της «κινητικότητας» και της «αξιολόγησης» -που αξιοποιεί η κυβέρνηση και για απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων- αποδέχεται και η πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, όπως φάνηκε και στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

 

 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ανέφερε ότι “η πρότασή μας έχει τέσσερα σημεία. Πρώτον θα πρέπει άμεσα με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών να γίνουν οι οργανισμοί εσωτερικής υπηρεσίας, γιατί υπάρχουν δεκάδες δήμοι που δεν έχουν γίνει. Δεύτερον να γίνει καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων που υπάρχουν στο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συγκεκριμένα κριτήρια, διότι θα πρέπει να δούμε τις 130 αρμοδιότητες του «Καλλικράτη» που έχουν «παγώσει» που έπρεπε να είναι από την 1/1/2013. Να πάμε σε αξιολόγηση των υπηρεσιών η οποία δεν θα υπηρετεί τις επιταγές της τρόικα. Και το τελευταίο να δούμε όπου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό την δυνατότητα μετακίνησης είτε εντός του δήμου, είτε σε άλλους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.”

Οι προτάσεις αυτές είναι φυσικό να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση για την προώθηση της κινητικότητας στο δημόσιο. Επιπλέον η έννοια του πλεονάζοντος προσωπικού είναι διάτρητη διότι όταν π.χ. η κυβέρνηση καταργεί και συγχωνεύει σχολεία προφανώς θα εμφανίσει τους εκπαιδευτικούς σε αυτά σαν πλεονάζον προσωπικό. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους Οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης και συνεπώς αυτού του είδους η επιχειρηματολογία είναι «εντός έδρας» για την αντιλαϊκή πολιτική.

Άλλωστε, ο υπουργός Εσωτερικών έδειξε την ικανοποίησή του και έσπευσε να τις αξιοποιήσει δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι διότι όπως και χθες, στη συνάντηση με την ΚΕΔΕ, όλοι συμφωνούμε ότι θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των ΟΤΑ», και πρόσθεσε ότι «με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τον κίνδυνο των οριζόντιων περικοπών». Άρα η αξιολόγηση και η κινητικότητα οδηγούν σε αντιλαϊκές επιλογές που απλά δεν θα είναι οριζόντιες!

Εξάλλου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει την εποπτεία, έχει καταστήσει σαφές ότι απολύσεις υπαλλήλων θα γίνουν και από τη δεξαμενή της κινητικότητας.

 


 

Πηγή: 902.gr