ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δημοτικού Συμβουλίου ΝΙΚΑΙΑΣ- ΡΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

 

Στη συζήτηση του θέματος τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη 2011 για τα χαράτσια, ο Δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης είπε ότι η διοίκηση του Δήμου δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα γιατί μπαίνει θέμα νομιμότητας, δεν μπορούν ως δημοτική αρχή να πουν στους πολίτες «μην πληρώνετε» διότι η ευθύνη ανήκει βασικά στους δημότες. Τα ίδια είχε πει και το μεσημέρι στη συνέντευξη του στον Real FM.  

Στη συνεδρίαση ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου που αντέδρασε σε αυτή την τοποθέτηση.

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεδομένου ότι η γενική πρόθεση της διοίκησης ήταν να βγει ένα γενικόλογο ψήφισμα που, ουσιαστικά, θα αμβλύνει τη διάθεση του κόσμου να αντιδράσει οργανωμένα και μαζικά. Πιο ειδικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης  είπαν ότι μία μόνο είναι η απόφαση (και όχι ψήφισμα) που μπορεί να πάρει το δημοτικό συμβούλιο:

Τόνισαν την ανάγκη να αναπτυχθεί οργανωμένα το κίνημα σε όλη την πόλη και σε κάθε γειτονιά και όχι μόνο για τα χαράτσια, αλλά ενάντια σε όλη τη λαίλαπα των βάρβαρων, αντιλαϊκών μέτρων.

 

 

Μετά από αυτή την παρέμβαση και κυρίως την πίεση του κόσμου, η διοίκηση του Δήμου άλλαξε θέση και η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ψηφίσθηκε ομόφωνα.

Πάντως την επόμενη Δευτέρα, 14 Νοέμβρη, στην ασφυχτικά γεμάτη αίθουσα του δημαρχείου από το κάλεσμα των δημοτών που αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο η αίσθηση που δημιουργήθηκε στον κόσμο ήταν ότι πιο πολύ αντιμετωπίζεται το θέμα νομικά (υπήρξε μία ολόκληρη παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής) παρά αγωνιστικά και διεκδικητικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον κόσμο να πάρει μαζικά μέρος σε όλες τις διαδικασίες μη πληρωμής του χαρατσιού -  ήδη η επιτροπή ανέργων Νίκαιας (τηλέφωνο 210 4908666, 10:00πμ – 12:00πμ και 5:00μμ – 6:00 μμ) έκανε μία μεγάλη συγκέντρωση τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη έξω από τη ΔΕΗ και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε σύσσωμοι και αλληλέγγυοι. Τον καλεί ακόμα να σκεφτεί πως το μέτωπο πάλης δεν αφορά μόνο τα χαράτσια, αλλά την αντίσταση σε όλα τα βάρβαρα μέτρα που ήδη εξαγγέλθηκαν από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμου.

 

Νίκαια – Ρέντης,  15 Νοέμβρη 2011