ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ-ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ.-

…ΚΑΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ

Την συνέχιση για το 2017 των δημοτικών τελών που επέβαλλε το 2016, ψήφισε η διοίκηση του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο 3 Οκτώβρη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε για ψήφιση την πρόταση που είχε καταθέσει το 2016. Να μείνουν τα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες, εκεί που ήταν πριν το 2016 για τη Νίκαια, αλλά και να μειωθούν  στον Ρέντη που ήταν υψηλότερα. Το ίδιο να γίνει και για τα καταστήματα μικρής επιφάνειας. Να ανέβουν τα τέλη από 4,8 σε 6,9 ανά τετραγωνικό μέτρο στις μεγάλες επιχειρήσεις του Ρέντη, που η διοίκηση του κ. Ιωακειμίδη- ενώ χαρατσώνει τους δημότες- αυτές τις αφήνει «ανέπαφες» και δεν είναι  λίγες :Jumbo, LeroyMerlin, Village, AlluFunPark, κ.α.

Ο κ. Ιωακειμίδης προσπάθησε να δικαιολογηθεί, ότι μόνο πέρσι έγινε η αύξηση. Η απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι την είχαν αυτή την αύξηση προγραμματισμένη για όλη την τριετία 2017-2019.

Η πολιτική τους είναι έτσι αλλιώς φορομπηχτική μέχρι το μεδούλι.

Δεν αφορά μόνο τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους αλλά και την αύξηση τελών των πεζοδρομίων στους μικροεπαγγελματίες, που τους επέβαλλαν μέσα στην οικονομική κρίση, όταν έκλειναν τα μαγαζιά τους.

Στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών όσων είχαν και 300 ευρώ χρέη προς το Δήμο.

«Έκαναν τη πάπια» βέβαια για το AlluFunPark που μέχρι πριν λίγο χρωστούσε 600.000 ευρώ στο Δήμο – δεν ξέρουμε πού βρίσκεται αυτό το χρέος σήμερα.

Ήθελαν μέχρι και το ύπνο των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς , να φορολογήσουν – κυριολεκτικά- . Αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω όπως σε άλλες περιπτώσεις : παράβολα σε γάμους, ή εφάπαξ εισφορά 3 ευρώ  ανά ώρα και κεφάλι ,  για τη χρήση δημόσιων αθλητικών χώρων.

Τη φορομπηχτική τους πολιτική θα την ζήλευαν και οι κυβερνήσεις, διαδοχικά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ χθες, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα.

…ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε πρώτα την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους που διαδήλωναν για τη ζωή τους στο Μαξίμου.

Τη μια μέρα ΜΑΤ και δακρυγόνα και την προηγούμενη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εντελώς υποκριτικά «τιμούσε» την Αντίσταση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Και από άλλες δημοτικές κινήσεις και συμβούλους έγιναν αναφορές και καταδίκες στην βαρβαρότητα που επιδείχθηκε στους συνταξιούχους.

Ο κ. Ιωακειμίδης ούτε καν αναφέρθηκε σε αυτά τα γεγονότα στο κλείσιμο της συζήτησης.

Όταν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης παρατήρησαν «καλά, δεν αισθανθήκατε την υποχρέωση να μιλήσετε γι΄ αυτά τα γεγονότα;». Τότε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: τα καταδικάζουμε βέβαια, άλλωστε τα καταδίκασε και ο πρωθυπουργός!!

…ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ

Όταν η Λαϊκή Συσπείρωση παρουσίασε τα προβλήματα των παιδικών σταθμών (δείτε το σχετικό άρθρο) και αναφέρθηκε  ιδιαίτερα στα στοιχεία του προϋπολογισμού 208.000 ευρώ για τη σίτιση των παιδιών και ότι αυτό σημαίνει, πως ούτε 1 ευρώ δεν αντιστοιχεί ανά παιδί για την ημερήσια διατροφή του (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό). Και αυτό γίνεται ενώ παρουσίαζαν πλεόνασμα 800.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο για το 2015.

Η απάντηση του κ. Ιωακειμίδη; Είναι μαγκιά τους αν καταφέρνουν με 1 ευρώ να δίνουν σωστή τροφή. Μα δεν δίνετε! Ούτε γάλα στο πρωινό δεν έπαιρναν τα παιδιά. Με πολλές άλλες ελλείψεις με φέτες του τοστ αντί ψωμί κ.α.  κ.α.

Τόση μαγκιά που αν δεν έβρισκαν αντίδραση ,είχαν πρόταση στον κανονισμό , να πληρώνουν έξτρα – από τα ήδη αυξημένα τροφεία – όσα παιδιά κοιμούνται στο παιδικό σταθμό.

Φόρος ύπνου, τόσο μάγκες είναι !!!